Skocz do zawartości

Przygoda z Malawi po raz drugi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To już drugie podejście, po pierwszej przygodzie kilka lat temu dałem się pokonać cyjanobakterii, następnie przygody z holendrami i w tym roku na nowo z Malawi. Po 100 dniach od założenia  jestem zadowolony. Krótkie filmiki z 50 i 100 dni od startu, opis parametrów itp. pod filmikiem. Myślę że następny etap 200 i ......

Opublikowano
3 godziny temu, Bezprym napisał:

Wystrój  kwestią gustu, ale powiedz mi czym świecisz? Masz pięknie podkreślone kolor niebieski,  chyba że  na filmiku tak tylko wygląda. 

Świecę 1 x 39W  sylvania aquastar, i tak to wygląda w rzeczywistości jak na filmiku, warunek brak promieni słonecznych. Sprawdzałem różne od arcadia freshwater t5, zwykłe 865, biovital narvy, i jedynie te oświetlenie przypadło mi do gustu. Jeżeli chodzi o wystrój to dzisiaj zastosowałbym co innego.

Opublikowano

Właśnie też się zastanawiałem nad niebieskim tłem ale w ostateczności postawiłem na mroczne malawi i zastosowałem czarne:D i co stwierdzam to niebieskie źle nie wygląda 

Opublikowano
17 godzin temu, topic75 napisał:

To już drugie podejście, po pierwszej przygodzie kilka lat temu dałem się pokonać cyjanobakterii,

opis parametrów itp. pod filmikiem. Myślę że następny etap 200 i ......

No niestety jak kliknąłem na cytuj a tam są filmiki to nie do usunięcia a jak się cofnę to i tak ponownie zmusza mnie do tego samego cytatu z filmikami ale może kiedyś opanuję.

Witam kolegę  ponownie - chciałem pozostawić tą treść pisaną cytatu więc czekam na uzupełnienie o miejscowość twojego profilu i te obiecane parametry by sinice się nie powtórzyły.  Nie pokonane błędy często wracają.

Natomiast następny etap patrząc na ryby które tu pływają to chyba tak 600l minimum a nie 200l i do tego od razu przeskakuj:D - pomożemy

---------------

Filmiki usunąłem, musisz zaznaczyć filmik aby go usunąć.

Możesz też zaznaczyć fragment który chcesz cytować i jak pokaże się czarny kwadracik z napisem "cytuj" to go klikasz.

Opublikowano (edytowane)

Kolego topic75 z tego co pamiętam masz 100cm zbiornik(no chyba że się mylę)?...

Widzę na filmikach że posiadasz tam falownik,czy to RW-8?

Jeśli to RW-8 to na jakim biegu u ciebie pracuje?

Edytowane przez egon44
Opublikowano
Dnia 10/8/2016 o 10:19, egon44 napisał:

Kolego topic75 z tego co pamiętam masz 100cm zbiornik(no chyba że się mylę)?...

Widzę na filmikach że posiadasz tam falownik,czy to RW-8?

Jeśli to RW-8 to na jakim biegu u ciebie pracuje?

Mam RW-8 , pracuje na pierwszym biegu, jak na razie to wystarczy, przy max robi się burza piaskowa. zbiornik 100cm.

Opublikowano
1 godzinę temu, topic75 napisał:

Zauważyłem dzisiaj rano młodego pyszczaka, możliwe że tak wcześnie zaczynają? Ma ok. 1cm.

Jest to jak najbardziej normalne...

U mnie np nawet 4-5 cm Pseudotropheus saulosi podchodzą do tarła...