Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z racji tego że powoli chyba jednak będę odbudowywał moje akwarium coś koło 250-300 litrów zastanawiam się jaki filtr zastosować.

W chwili obecnej mam kubełek HW302 chyba i 3 korpusy narurowe ale chcę to wywalić i wstawić jeden porządny filtr.

Chodzi mi o to że po prostu nie chce mi się już kombinować z tymi wszystkimi narurowcami i innymi wymysłami.

Z racji tego że robię się leniwy najważniejszym kryterium dla mnie na dzień dzisiejszy jest łatwość/szybkość czyszczenia.

Myślałem że może wszystko ogarnę (biologie i mechanikę) jednym FX5 lub FX6 ale nie wiem ile z nimi zabawy przy czyszczeniu.

Jakieś podpowiedzi????

Opublikowano

jak pomyślę, że miałbym co tydzień dwa otwierać kubeł to już mi się nie chce ! IMO 100x lepiej wyczyścić dwie gąbki w korpusach lub raz na dwa tygodnie grubą gąbkę z kasety

Opublikowano
Godzinę temu, kunta napisał:

Z racji tego że robię się leniwy najważniejszym kryterium dla mnie na dzień dzisiejszy jest łatwość/szybkość czyszczenia.

Jakieś podpowiedzi????

Podpowiedziałbym ale za chiny ludowe w Londynie nie kupisz spienionego czarnego pcv:o to biedny kraj - nie to co u nas.:D

TMBT też tam nie kupisz litra za 100zł

chyba już sam wiesz bez dalszych podpowiedzi.

Opublikowano
Dnia 6.08.2016 o 16:03, deccorativo napisał:

Podpowiedziałbym ale za chiny ludowe w Londynie nie kupisz spienionego czarnego pcv:o to biedny kraj - nie to co u nas.:D

TMBT też tam nie kupisz litra za 100zł

chyba już sam wiesz bez dalszych podpowiedzi.

Czarnego spienionego pcv jest od groma.

Co to TMBT?

za 1.5 tygodnia jade do pl samochodem to bym mógł zabrac

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, kunta napisał:

Czarnego spienionego pcv jest od groma.

Co to TMBT?

za 1.5 tygodnia jade do pl samochodem to bym mógł zabrac

Poprawiłem mimo że nie mam uprawnień:D

też pytałem egona jak poszatkować czyjeś cytaty.

nie wpisuj odpowiedzi w tej ramce tylko poniżej i będzie git.

To podałeś dobre wiadomości

TMBT masz tu.

http://erybka.pl/product-pol-9522-Tropic-Marin-NP-Bacto-Tricks-1000-ml.html

kup 2 litry a wsadz do baniaka na start od razu 1 litr w silny przepływ. Rusza dopiero po miesiącu ale jak ruszy to dla leniwych cały czas wakacje. Stale bez względu na przerybienie NO3 masz 3-7ppm i nie musisz wcale podmieniać wody chyba że ci rozum podpowie że jednak raz na 1-3 miesiące cośtam dobrze by było podmienić z 20%.

U mnie chodzi w dwu baniakach Malawi i Tanganika od ok roku i leń ze mnie się zrobił straszliwy:D

sorry w trzech bo 250ml mam także w kotniczku 54l

Edytowane przez deccorativo
Opublikowano
2 godziny temu, kunta napisał:

Bardziej rozchodzi mi się o filtracje mechaniczną żeby była jak najmniej pracochłonna...

No to chyba kaseciak będzie najlepszym rozwiązaniem dla ciebie...

Będzie 2w1 (biologia+mechanika)...

Wtedy tylko podnosisz pokrywę,wyciągasz gąbkę z kaseciaka bez żadnej ingerencji w zbiorniku czyścisz,wkładasz z powrotem no i gotowe :D ...

Wszystko w 5 minut,a jaki komfort ;) ...