Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem Cynotilapie hary rybki mają po 4-5.5 cm. Na drugi dzień po wpuszczeniu ujawnił się dominant. Z pozoztałych sześciu mam podejrzenia do jeszcze 2 że to samce a na bank typowany jest jeden bo sporadycznie wybrwia się jak dominant. Moje pytanie do posiadaczy tego gatunku jest takie czy samiczki też miewają paski. Pomijając tych 3 wytypowanych miałbym układ z czterema samiczkami co by mi ułatwiło dobranie haremu 1+4.Z tego ci widzę jednak paski zaczynają pojawiać się u większej ilości osobników.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Miałem samca Hary od kolegi. Pewnie z 8cm. Po kilku miesiącach u mnie okazało się, że to samica.

Dominujące samice Hary mogą wyglądać jak samce. Sprawdź moją galerię a się przekonasz.

Opublikowano

Też mi to przyszło do głowy, ale wolałem się upewnić. Nie pozostaje nic innego więc jak czekać na pierwszą inkubacje.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A no właśnie... U mnie na przykład inkubująca samica wygląda lepiej niż dominujący samiec. Momentami jest wręcz biała, ma więcej pasów... Jakiś czas temu odpuściłem sobie rozróżnianie płci na podstawie wybarwienia :P jedynym pewnikiem jest inkubacja i tyle :P

Opublikowano

Możecie w tym wątku - wszyscy ci koledzy/koleżanki, którzy macie dorosłe hary - zrobić "świeże" zdjęcia 100% samców i 100% samic (najlepiej - inkubujących)?

Przedzieranie się przez galerie i porównywanie zdjęć zabiera zbyt wiele czasu.