Skocz do zawartości

Tropical Africa Carnivore i Herbivore

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spiochu, skubały glony czy szukały czegoś pomiędzy nimi? Moje też skubią kamienie i tło chociaż glonów jeszcze nie mam.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
... przeczytaj na opakowaniu jaki jest skład. W tego typu pokarmach jest nawet 35 - 40%białka. Jak myślisz co jest źródłem takiej ilości białka? Pokarmy roślinne oprócz spiruliny czy soi słabo stoją z jej zawartością. Pomijam fakt że rybie aż taka ilość wogóle nie jest potrzebna w zupełności 20-25% by stykało. ...

To jest to - w karmach dla roślinożerców jest bardzo duża rozpiętość w zawartości białka i warto zwracać uwagę na ten parametr chcąc, przez długie lata, utrzymać ryby (herbi) w dobrej kondycji.

NLS - 34%

JBL, Dainichi - 37-38%

OSI - 41%

AN - 43%

NF - 45%

Tropicale -40-45%

ON - 48%

Daje do myślenia ...

Tropical, faktycznie, na przestrzeni ostatnich lat, wspiął się o kilka pięter wyżej w jakości swoich produktów - szczególnie tych specjalistycznych i chwała im za to.

Acha - jeszcze jedno - chyba każdy sklep zoologiczny, zaopatrujący się bezpośrednio w Tropicalu, otrzymuje od tej firmy kilka kartoników z darmowymi próbkami pokarmów. Warto o nie zapytać.

• Dziękuję 1
Opublikowano
...kto ma we Wrocławiu? Ikola jeszcze nie ma...

Nie wiem jak we Wrocławiu, ale mi się udało dostać w Warszawie w Kakadu (a to w końcu sieciówka, więc we Wrocławiu pewnie też jest ;-) ). Chociaż cenowo pewnie szału nie ma w porównaniu z kupnem w sieci. Ale to małe opakowanie na próbę :-P

• Dziękuję 1