Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Irlandia zagrała słabo i dlatego my na ich tle wyglądaliśmy dobrze, poczekajmy na dwa kolejne mecze, z Niemcami słabo ich widzę, prawa strona obrony dziurawa jest jak sito, Pazdan jest najsłabszym ogniwem.

Cała prawda o naszej drużynie wyjdzie w meczu z Ukrainą i z miłą chęcią chciałbym się cieszyć tak jak dzisiaj, jednak na razie należę do obozu malkontentów.

Niekoniecznie z Niemcami nasi mają małe szanse. Nasi Zachodni sąsiedzi mają spory problem z obroną, szczególnie bokami gdzie my mamy szybkich i dobrych technicznie Kube i Grosika/Kapustkę. Tym bardziej, że nie wiadomo czy zagra Hummels, więc obrona niemiecka jest, tak naprawdę "klejona" na szybko. Druga sprawa, Niemcy graja bez typowego snajpera, więc główne pojedynki będą toczyły się w środku pola, a tutaj Krychowiak z Mączyńskim świetnie się uzupełniają. Irlandczycy zrobili jeden podstawowy błąd, mianowicie dla nich był groźny tylko Lewandowski, dzięki czemu praktycznie 2 zawodników z północy było zajętych właśni nim, co otwierało drogę dla Milika i reszty. Niemcy na pewno, odrobili tę lekcję, i dodatkowo skupią swoją grę na prawe skrzydło, gdzie grają dobrze znani z Bundesligi Błaszczu i Piszczek. To też może być kolejna szans dla Kapustki lub Grosika. Ważne aby w głowach naszych Orłów nie pojawił się strach, a żeby szli tak jak teraz bo już raz drużynę niemiecką pokonali i to w znacznie mocniejszym składzie niż tą która jest aktualnie na Euro 2016

Mały przykład odnośnie komunikacji w obronie niemieckiej

http://fangol.pl/view/165754/mustafi-blisko-absurdalnego

Opublikowano

Poczekamy zobaczymy ;)

Każdy mówi - Niemcy słabsi, dziurawa obrona, itp, jednak chyba jak do tej pory jako jedyni wygrali przewagą dwóch bramek.

Jestem pesymistą jeśli chodzi o piłkę, bo jak AndrzejW.. czekam tyle lat i tyle lat mnie rozczarowywali, że obecnie nie wiążę z nimi żadnych nadziei, więc wszystko do przodu będzie tylko miłą niespodzianką.

Drugim aspektem jest to, że jak tylko jacyś sportowcy (czy to siatkarze, piłkarze czy szczypiorniści itd.) brali się za reklamy, to był to koniec ich pięknych występów, reklam na razie widzę sporo, byle by nie potwierdziła się kolejna reguła.

Opublikowano

Ja wyjątkowo jestem optymistą na te mistrzostwa :) Nie twierdzę, że nasi dojdą do finału, ale co mi się podoba i podnosi na duchu, to styl i sposób gry. Zazwyczaj gra wyglądała na tzw 'Afere", długa piłka do przodu i niech napastnicy działają. Tutaj było ewidentnie widać, że jak jedną stroną nie szło, było wycofanie piłki i przerzut na drugą stronę i na spokojnie robimy akcję od nowa. To przede wszystkim skutkowało, brakiem kontr ze strony przeciwnika, bo niestety ostatnie reprezentacje grały typową "lagę do przodu" i pchały akcję siłowo na przód, byle jak najdalej od bramki.

• Dziękuję 2
Opublikowano

Wy sie tym meczem jaracie????tyle co my okazji mieliśmy i co??ciągle pudło......to że mieliśmy wysokie statystyki no i co???tylko 1:0?????niemcy zrobią nam łomot i skończą sie opinie super drużyna :D

• Dziękuję 1
Opublikowano
Cała prawda o naszej drużynie wyjdzie w meczu z Ukrainą i z miłą chęcią chciałbym się cieszyć tak jak dzisiaj, jednak na razie należę do obozu malkontentów.

..Jarek..a przypomnij sobie gdzie byliśmy z piłką zanim pojawił się u nas Leo Beenhakker ? Dopiero wtedy zaczęło coś się zmieniać bo facet był spoza układów i stąd nagonka na niego dopóty dopóki się PZPN nie pozbył się go. Nasi nie muszą wygrać tych ME. Irlandia nie grała może najlepiej ale zwróć uwagę na grę naszych od początku eliminacji od momentu Nawałki...Dla mnie już to wystarczy ,że siadam , oglądam walczących chłopaków na świetnym poziomie a nie chłopaków do bicia z głupimi tłumaczeniami się jak często robił to np. Krzynówek. Teraz odczuwam przyjemność oglądania a nie kompleks szmacianki:) Jarek...pamiętaj ,że często tam jestem w Twoich Strzelcach:)

-- dołączony post:

Wy sie tym meczem jaracie????tyle co my okazji mieliśmy i co??ciągle pudło......to że mieliśmy wysokie statystyki no i co???tylko

...i co z tego? ..ale spójrz na samą grę . Jeszcze z dwa lata temu byśmy 5:0 wyłapali.

-- dołączony post:

Przy okazji zachowanie (kolejne z resztą) trenera naszych czwartkowych rywali Kobietą nie polecam oglądać

http://m.fangol.pl/view/165755/obles...bileRedirect=t

...mam nadzieję ,że w czwartek coś tam znajdzie po meczu z nami:)

• Dziękuję 1
Opublikowano
Wróżbita Maciej napisał mi sms'a (za 9 PLN+VAT), że w czwartek będzie 2:1 dla Polski:)

Możemy spać spokojnie:)

A branki strzela Tomasz Wałdoch i Leszek Pisz :-)

-- dołączony post:

Tak sobie pomyślałem, skoro dość dużo osób z forum ogląda Euro, może zrobić by taki konkursik dla zabawy w typera. Jutro rusz druga runda zmagań grupowych, i można zrobić typowania na wyniki i na strzelca bramki. Ja chętnie mogę poprowadzić taka zabawę o ile znajdą się chętni a na koniec Euro wyjdzie kto ma nosa do wyników i "strzelecki nos" :-)

Opublikowano
Ja bym wolał zwykły typ 1X2 ewentualnie wynik, ale bez strzelców bo aż tak zawodników nieznam z Islandii, Irlandii czy Albanii itp.

Można i tak :-) dlatego chciałbym najpierw zobaczyć czy będą chętni. Powiedzmy dzisiaj do 24:00 zbierzemy głosy i chętnych. A jutro z rana jak będą chętni zaczne działać

Proponuję taki system. Za trafne wskazanie 1X2 -5pkt, za trafiony wynki -10pkt.

Dodatkowo z mojej strony dorzucę przewidywane składy, wyniki ostatnich 5 meczów każdej drużyny i wyniki bezpośrednich spotkań w historii, tak aby wyszła fajna zabawa :-)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.