lukas1987 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 #1 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Witam całe forum Klubu Malawi. Z waszą pomocą udało mi się stworzyć mój kawałek Malawi. Dopiero tutaj poznałem co to znaczy biotop i odpowiednie warunki dla ryb a nie chodowanie tego co ładnie wyglądało w zoologiku i w dodatku w garażach itp. Cały czas się uczę i przeglądam forum i oto pierwsze efekty: akwarium: 160x70x70 784l oświetlenie: 2x paski led rgb 5050 1x biały zimny 5050 zamknięte w aluminiowym profilu filtracja: sump+ pompa od C.O.(keramzyt + żwir koralowy) falownik jvp-102 (nie polecam, chodzi jak traktor) rura powrotu bedzie zamaskowana koszulką termokurczliwą blok absorbera azotanów NO3 na Purolite A520E obsada: 6x Aulonocara Baenschi (docelowo 1+3) 3x Aulonocara Strawberry (rybki żony ) 5x Military Helmet (wcinające glony) Chciałbym dodać coś co wypełni toń( Protomelas?) + coś stadnego z ładnymi samicami
timi-akwaria.pro Opublikowano 25 Kwietnia 2016 #2 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Chciałbym dodać coś co wypełni toń Przydałby się w tym celu, oprócz dodatkowych gatunków ryb, przynajmniej jeden duży, konkretny, a przede wszystkim wysoki kamień, bo według mnie trochę za nisko, jeśli chodzi o aranżację, w stosunku do wysokości akwarium. 1
lukas1987 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor #3 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Przydałby się w tym celu, oprócz dodatkowych gatunków ryb, przynajmniej jeden duży, konkretny, a przede wszystkim wysoki kamień, bo według mnie trochę za nisko, jeśli chodzi o aranżację, w stosunku do wysokości akwarium. Właśnie tu jest problem bo wszystko robię z drabiny
jaras Opublikowano 25 Kwietnia 2016 #4 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Cześć. Witamy na forum. Też uważam, że kamienie masz za niskie, może postaraj się o jakieś ze dwie kamienne iglice 1
lukas1987 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor #5 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 A nie lepiej zostawić więcej miejsca dla ryb ?
jaras Opublikowano 30 Kwietnia 2016 #6 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zrobisz jak uważasz to Tobie ma się podobać zawsze możesz poszukać inspiracji w galerii a o ryby jak nie przerybisz to się nie martw. Ewentualnie jak nie chcesz więcej kamieni to zawsze można zastosować jakieś tło 3D ze styropianu w wersji DIY 1
lukas1987 Opublikowano 1 Maja 2016 Autor #7 Opublikowano 1 Maja 2016 Bardzo podobają mi się gruzowiska w akwariach ale w moim przypadku ładny kamień musiałby mieć ok 50-60 cm wysokości. Przeraża mnie waga takiego kamienia i to że musiałbym włożyć go z drabiny (wysokość 2m szafka+akwarium)
jaras Opublikowano 1 Maja 2016 #8 Opublikowano 1 Maja 2016 Dla chcącego nic trudnego Jak dobrze poszukasz to znajdziesz fajny wysoki kamień, który nie będzie ważył więcej niż 10-15kg
lukas1987 Opublikowano 9 Maja 2016 Autor #9 Opublikowano 9 Maja 2016 Kilka fotek młodych mieszkańców : aktualizacja 15.06.16: Aulonocara Baenschi zaczyna się wybarwiać
lukas1987 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor #10 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Mała aktualizacja: Helmety pracują na pełnych obrotach Jezcze troche im zostało Doszły maluchy: Sciaenochromis fryeri red dorsal x5 Placidochromis mdoka white lips x11
Rekomendowane odpowiedzi