Michal19796202 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 #1 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Witam Prosiłbym o konkretne propozycje pokarmów dla Saulosi i Yellow (10sztuk). Posiadam taką obsadę w moim baniaczku. prosiłbym o konkretne rodzaje pokarmów, ile podawać, w jakich proporcjach np. mięsny do roślinnego aby ryby rosły zdrowe, nie chorowały i przejadały się. Mam od dłuższego czasu z tym problem, zauważyłem też poważny wzrost PO4 Napisze co obecnie posiadam: Tropical Malawi flakes Tetra malawi flakes Seachem NutriDiet cichlid flakes Hikari Excel Cichlid Tropical spirulina forte JBL spirulina premium Tropical dafnia witaminized Mrozonki malawi mix Oczywiście nie podaje wszystkiego na raz, podaje różnie, na przemian, ale chodzi mi o opinie czy są to dobre pokarmy i jak je stosować; Np. raz dziennie to lub - rano to i to - wieczorem to i to - to wyrzucić coś innego dokupić Czekam na propozycje (najlepiej sprawdzone)
Mortis Opublikowano 23 Kwietnia 2016 #2 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 OSI Cichlid (mięsny) OSI Spirulina (roślinny) OSI Vivid Color jest to rodza raczej mięsny Możesz dokupić coś roślinnego z Naturefood, Hikari, Dainichi. Jeśli już masz taki skład w akwarium to dietę podziel 50/50. Podrzuć czasem treści Węgorzewo mięsa by Yellow też zjadł zgodnie ze swoimi preferencjami żywieniowymi. Mam na myśli krewetkę, małżę. Mięsny pokarm podawaj z rana, a roślinny na wieczór by było łatwiejsze trawienie. Z tych co posiadasz to nie wyrzucaj bo szkoda, pomieszam je lub zużyj do końca. Pozbądź się mrożonki Malawi mix. 1
Rekomendowane odpowiedzi