Grzegorz78 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 #1 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Witam. Potrzebuję podpowiedzi. Czy ktoś wie jak pozbyć się rys ze szkła akwarium. Rysy powstały od dużych kamiennych dekoracji opartych o szybę przednią. Takie akwarium dostałem i używam go ponad dwa lata. Do niedawna miałem tam nie pyszczaki z dużą ilością roślin i korzeniem, który zabarwił wodę na herbaciany kolor i te rysy mi nie przeszkadzały, ale jak dwa tygodnie temu zmieniłem obsadę i dekoracje, to bardzo są widoczne. Jeszcze raz proszę o rady. Pozdrawiam Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 6 Kwietnia 2016 #2 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 http://forum.klub-malawi.pl/usuwanie-grybych-rys-szyb-akwarium-t22892.html?&highlight=polerowanie+rys poczytaj . Ewentualnie w SZUKAJ wpisz USUWANIE RYS a znajdziesz wiele na ten temat. A sprawdzałeś jak wygląda tylna szyba? Może wystarczy tylko odwrócić akwa o ile masz taką możliwość? Cytuj
zdrowy_zab Opublikowano 6 Kwietnia 2016 #3 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Żeby usunąc rysy, musisz zedrzeć warstwę szkła. Jest to trudne i bez efektu soczewki raczej się nie obędzie. Cytuj
Grzegorz78 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor #4 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Dziękuję za szybką pomoc. Link podany przez Andrzeja oswiecił mnie. Szybę mam profilowaną więc polerowanie rys odpada. Będę oglądał szybę tylnią, jak będzie wolna od rys to obrócę baniak i zrobię nową pokrywę, bo obecna plastikowa ledwo zipie. Pozdrawiam Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 6 Kwietnia 2016 #5 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Będę oglądał szybę tylnią, jak będzie wolna od rys to obrócę baniak i zrobię nową pokrywę, bo obecna plastikowa ledwo zipie. ...i to może być wyjście.. Polerowanie szkła jest w gruncie rzeczy problemowe. Ale przynajmniej jest taka możliwość. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi