Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie szafki jak pokazałem projekt są wykonywane przez firmy akwarystyczne i nic się nie dzieje,nawet pod duże akwaria i nie bałbym się postawić na tym baniak,ale dla spokoju jak wiemy każdy robi je mocniejsze.Na moim projekcie pokazuję jak stoją baniaki 200cm na przykład w Aqua Techu i nic nie pęka.

post-6519-1469572837111_thumb.jpg

post-6519-14695728371948_thumb.jpg

• Dziękuję 1
Opublikowano
skręcana chyba bo po bokach i na blacie ma takie plastikowe pestki

Rozkręć ją na elementy, kup w hurtowni meblowej odcięte na wymiar i oklejanie trzy elementy. Plecy, blat i dno. Przegrody i boki wykorzystasz że starej szafki

Opublikowano

Witam, kolego zrobić da się praktycznie wszystko, kwestia czasu, ochoty i pieniędzy. Ja swoją szafkę też przerabiałem, co prawda nie na długość a na szerokość. Z szafki 170x40 zrobiłem 170x75, stoi już 3 lata na niej baniak 170x70x55, i w sumie nic się nie dzieje, stoi. Twoją szafkę też można w prosty i łatwy sposób przerobić. Trochę wystarczy pomyśleć i działać. Pamiętać należy tylko o jednym, baniak jeżeli ugięcie nastąpi na środku zniesie to bezboleśnie. Natomiast jeżeli środek będzie podparty mocniej, a ugięcie będzie po bokach, to takiego naprężenia może nie wytrzymać.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Ja wolał bym mieć zapas hehe mieszkam na 8 piętrze:p

Ja na 4 ... I uwierz gorąco miałem w godzinach 23 do 3

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

blat z wiura zrobił swoje, był powyginany juz wcześniej śle 3 lata tak stało tyle ze ja mądry wczoraj dosypalem w dzień deko ok kg białego drobnego piasku i niestety zmęczenie materiału nastąpiło , akcja wzbudziła reakcje i efekt taki jaki widać

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No to tylko współczuję, ale teraz masz okazje postawić większe akwarium;). Ja postanowiłem że poczekam jeszcze trochę i zamiast robić coś po łebkach zrobie to jak powinno. Może postawie większe akwarium niż 450l troche strach (ahhhh te 8 pietro) ale mam miejsce w przedpokoju gdzie schodzą się 3 ściany nośne więć chyba nie wpadnie do są siada ale to dopiero gdzieś za rok, dziękuję za odp