Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Planuję zakup filtra zewnętrznego. Przeczytałem wiele wątków ale nie trafiłem jakoś na rozwiązanie.

Przeczytałem dużo złych opinii o Tetra, problemy z serwisem, przeciekające kubełki. Najlepsze opinie zbiera Aquael. Pomijam tu oczywiście Eheim.

Biorąc pod uwagę jednak fakt że wszystkie te wątki były z lat 2010-2013 to pragnę Was zapytać o radę. Na Allegro liderem w sprzedaży w chwili obecnej jest Tetra. Czyżby się coś zmieniło i poprawili konstrukcję i jakość serwisu?

Z góry dzięki za pomoc i przepraszam jeżeli był taki wątek ale nie znalazłem.

Opublikowano

Z góry dzięki za pomoc i przepraszam jeżeli był taki wątek ale nie znalazłem.

Pytań o kubły co nie miara ale wszystkie sprowadzają się do wyboru czy lepszy Peugout 306 czy Renault Megane.

Odpowiem przewrotnie tak jak ty zadałeś nam problem. Na dziś kup rower:D

Do 112l którą i tak za rok zamienisz na sensowny baniak tak z 400l minimum a 1000l to będzie akuratnie to teraz wystarczy ci Aquael Circulator Turbo 2000 wejdzie tam 0,6 litra ceramiki i masz do wymiany tylko gąbkę na taką drobniejszą choć i ta fabryczna z bidą wydoli.

Wyjdzie więc tanio i przyszłościowo:D bo potem i tak w kaseciak pójdziesz.:D więc głowicę AQC2000 już będziesz miał czyli 0 kosztów - falownik tylko dokupisz w tej nowej 1000l :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A ja dodam od siebie że mój chińczyk HW-302 spokojnie sobie pracuje, a właśnie w pięcioletnim unimaxie 250 padł silnik :(