Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak na razie to muszę się troszkę doedukować co i jak. Polecacie jakąś literaturę zasługującą na uwagę? Generalnie chcę żeby akwa zdobiło mieszkanie ale przede wszystkim stworzeniom ma być dobrze i komfortowo.

Co do twojej obsady to może przemyśl jej zmianę,bo masz trochę mały zbiornik na te ryby...

Może mbuna?Będzie kolorowo,dobrze i komfortowo :D...

Tu coś powinieneś znaleźć odpowiedniego na twój litraż,wystarczy tylko poszukać ;)http://forum.klub-malawi.pl/obsada-akwarium-pyszczakami-f112.html ...

Ewentualnie załóż nowego posta gdzie koledzy pomogą tobie dobrać odpowiednią obsadę do litrażu twojego zbiornika...

Co do kamienia opartego o szybę,to faktycznie bym go przełożył w inne miejsce,bo może być katastrofa...

No i lepiej by to wyglądało jak byś miał w zbiorniku jeden rodzaj kamienia,bo te białe gryzą się trochę z tymi ciemnymi,i nie wygląda to za fajnie i naturalnie...

Zerknij sobie do galerii,może da tobie to coś do myślenia nad zmianą,lub poprawką aranżacji http://forum.klub-malawi.pl/galeria/index.php?c=40

Aha proszę powiedz mi co to jest,co zaznaczyłem w zielonym kółku na fotce?Zbiornik jest wypoziomowany dobrze czy mi się tylko tak wydaje że boki są niżej niż środek?

post-15785-14695728088373_thumb.jpg

Opublikowano

Zbiornik jest wypoziomowany. To zaznaczone na zielono to element szafki. Wygląda to tak bo są uchylone drzwi. Co do obsady to intensywnie pomyślę nad jej zmianą. Wystrój zostaje jak jest bo nie chce wojny z narzeczoną :P

Z cyrkulacją nie ma problemu. Przecieków spod pokrywy nie ma a foto robione na szybko w czasie prac nad akwa. Szybki już czysciuteńkie.

Opublikowano

Spoko spoko. Spostrzegawczy jesteś.

Z tych ryb co mam to chciałbym zostawić Metriaclima estherae i otopharynx i red rubina oraz fire fish ale tu sie zdaję na was.