Skocz do zawartości

prawie bezkosztowa wymiana baniaka...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zastanawiam się czysto teoretycznie na razie nad wymianą baniaka, bo możliwe, że będę mógł wymienić baniak prawie bezkosztowo, a to wraz z poprawieniem kilku wad konstrukcyjnych obecnego mocno kusi :twisted:

który byście wybrali i dlaczego?

1497a944f66b1f79.jpg

toć to nie dylemat przyjmij dla malawi mbuna największą pow. dna. a dla reszty max litraż.

Dobierz wymiar pod obadę jaką planujesz, choc ja montowałbym max zbiormik a potem myślał o obsadzie. .

Myśłę że w twoich rozważaniach optymalnie patrzyłbym pod konkertny wymiar w mieszkaniu. Ja tak obliczyłem swoje optymalne wymiary. I teraz się martwię :-)

A co rozumiesz pod hasłem " bezkosztowa ..prawie"

a co do nośności stropu, każdy szanujący się strop utrzyma 500l, a najlepiej sprawdzic w dziale adm w danej wspólnoty mieszkalnej.

Opublikowano
A co rozumiesz pod hasłem " bezkosztowa ..prawie"

a co do nośności stropu, każdy szanujący się strop utrzyma 500l, a najlepiej sprawdzic w dziale adm w danej wspólnoty mieszkalnej.

no bezkosztowa nie będzie - nie dostanę nowego większego baniaka w cenie sprzedażowej starego - nawet z tymi wodotryskami które mam - zawsze trochę trzeba będzie dołożyć - a budżet na to przedsięwzięcie (zakładanie akwa) już wyczerpałem dwukrotnie :lol: - teraz tylko próżność mnie łechta :mrgreen:

maksymalny możliwy wymiar dna po zmianie miejsca postoju (na obecną) to 150x60cm - ale to już oznacza kłopoty i znaczne koszty i dlatego jest nie do przyjęcia