Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Rybki już zamówione:

Pseudotropheus Saulosi

Metriaclima estherae super red

Labidochromis sp. "perlmutt"

Pozostał wybór diety:

Jako że 2 z 3 gatunków są wszystkożerne a Perlmutt lubi mięsko myślałem o takich produktach:

- OSI spirulina FLAKES

- OSI CIchlid FLAKES

- OSI Color Vivid FLAKES

System karmienia planowałem 2x dziennie (1+1) na zmianę spirulina z Color Vivid.

Ryby sa młode dlatego chciałbym rozpocząć od płatków, ale nie wiem czy nie lepiej nabyć drobny granulat?

Czy może cos im jescze dołożyć, może cos zbędne?

Z góry dziękuję ;)

Opublikowano

Ja bym zamiast OSI Color Vivid FLAKES zakupił NLS

New Life Spectrum CICHLID Formula 250g - NAJTANIEJ (6034701933) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Proponuję Vivid Color dwa razy w tygodniu a Cichlid i cztery razy w tygodniu Spirulina codziennie. W tej chwili karm 7 dni w tygodniu, potem jak podrosną zastosuj dzień głodówki. Jeśli masz mięsożerców to dokup surowe mrożone krewetki lub małże tylko patrz by nie były w przy prawach. Te mrożone to podaj też za jakieś trzy miesiące i raz w tygodniu.

• Dziękuję 1
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Drodzy koledzy i koleżanki,

jako że minęło już 4 miesiące od kiedy wprowadziły się do nas pyszczaki zastanawiam się czy urozmaicić im dietę, jako że zbliża się konieczność domówienia pokarmów.

Na chwilę obecną dostają pokarmy suche w płatkach O.S.I. (selekcja jak poniżej pisałem) 3 razy dziennie. Do tego dostają raz w tygodniu mrożone krewetki-gruby kryl, i warzywo (ogórek bądź sałatę). Jeden dzień w tygodniu głodówki. Rybki rosną i rozwijają się poprawnie.

Pytanie czy dodać im coś do diety, może coś wymienić/zmienić? Jakieś sugestie?

Opublikowano

W sumie możesz zostać przy tym samym pokarmie co masz+ewentualnie możesz dokupić jeszcze np NLS którego wcześniej podałem tobie w linku...