Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moim zdaniem lepiej jak weźmiesz 10, łatwiej będzie Ci z tego ewentualnie zredukować to takiego układu jak chcesz, zawsze łatwiej odłowić niż później dopuszczać do nich 2-3 cm rybki ..

poczekaj, aż ktoś bardziej doświadczony podpowie Ci w sprawie tych demasoni, jeśli się na nie zdecydujesz .. słyszałem opinie kilku doświadczonych osób, że lepiej ten gatunek wpuszczać w ilości 15-20 szt, żeby się same nie przeredukowały w krótkim czasie ..

czy zdecydowałeś gdzie chcesz kupować ryby ?

Opublikowano

Myślałem że może jeszcze nie dostałeś bo dopiero wczoraj wieczorem się pojawiła. I pomyślałem (aktualnie nie pamiętam) które są ryby w promocji ale jak masz to nie ma tematu :-)

Opublikowano

jeśli chodzi o TM to masz (z tych gatunków, które Cię interesują) w promocji (12 PLN / sztuka) : Iodotropheus sprengerae, Acei Luwala, P.Demasoni, Maingano - przesyłka wyjdzie Ci tyle samo od każdego sprzedawcy (w granicach 30-40 PLN), część możesz wziąć od nich a resztę z innego źródła ..

możesz wziąć Saulosi od Fish Magic, jeśli sprzedaje rzeczywiście te ryby, które pływają na filmie z aukcji, ale o tym przekonasz się dopiero za kilka miesięcy - na razie będziesz miał żółte maluchy :)

Opublikowano

Myślę i zobaczę jak to wyjdzie z zakupem. Ale gdy wybór padnie na Demasoni to będę szukał msobo a z ta ryba widzę jest dość ciężko bo tylko malawian ja ma. Ale chyba zaryzykuje z tymi małymi demonami. 

Czyli z fisch magic brał bym tylko rdzawe. 

Ps. Czy kto je ma i czy faktycznie są bardziej czerwone niż normalny .