Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
NO3 podobno stale niskie 20ppm ( czyżby test Zooleka? )

deccorativo trafiłeś w sam środek tarczy :D...

-------------------------------------------------------------------------------------------

lukRybnik

Tak więc proponuje tobie zakupić sobie testy JBL w takiej walizce

JBL COMBI SET TEST plus NH4 - zestaw 5 testów akw. (5961684389) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img07.allegroimg.pl/photos/400x300/59/61/68/43/5961684389@@AMEPARAM@@07@@AMEPARAM@@59/61/68/43@@AMEPARAM@@5961684389

A do tej walizki zakup sobie osobno test na Ph w zakresie 7,4-9,0

JBL Test Ph 7,4 -9,0 -kontrola Ph w zakresie 7,4-9 (5220015306) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

W walizce wyjdzie cię to taniej niż zakup pojedynczych testów,no i będziesz miał wszystkie testy potrzebne do naszego biotopu :)...

I co ważne na pewno wiarygodniejsze wyniki niż z testów Zooleka ;)...

Opublikowano

Ja ciągle twierdzę, że to są sinice. Nawet na 2 załączonych nowych zdjęciach widać kolor na pewno nie zielony ;) Aparat nie przekłamie jednego koloru. Gdyby balans bieli był źle ustawiony to reszta kolorów też by była inna.

Trzeba zrobić testy i zobaczyć. Możesz też wyłączyć oświetlenie na 2 dni i jak to coś zniknie to sinice. Glon zielony tak szybko by nie znikł.

Opublikowano

Ty nie widziałeś jak ryby jedzą sinice a ja nie widziałem aby glon zielony rósł na piachu, zwłaszcza przy pyskach.

U mnie gdy usuwałem je z pomiędzy szyby i piachu ryby zaciekawione farfoclem łapały to w pysk. Część wypluwała inne nie. Poza tym kolega pisał o skubaniu tego a nie o jedzeniu a to dwie różne rzeczy. Glon zielony to glon zielony a coś co rośnie pomiędzy piachem a szybą raczej glonem zielonym nie jest.

Opublikowano

Ja również jestem przekonany, że to sinice. Jak szybko odrastają Ci te "glony" po usunięciu ich z szyby i piasku? Zrób jeszcze test, weź trochę tego świństwa, rozetrzyj w palcach, powąchaj i określ co to za zapach.

Opublikowano

Ok sprawdzę jak szybko rośnie jak się pojawi. Woda nie śmierdzi. Właściwie to pachnie

-- dołączony post:

Zaciemnilem też akwarium poczekam 2 dni i zobaczę czy zniknie.

-- dołączony post:

Ty nie widziałeś jak ryby jedzą sinice a ja nie widziałem aby glon zielony rósł na piachu, zwłaszcza przy pyskach.

.Na piachu nic niema.

Opublikowano

Więc tak. Po 2 dniach kompletnego zaciemnienia część zniknęła a część została. Jest ładnie zielone więc to może glony. Dziękuję z dyskusję