Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

......przed samym wyjazdem podmień wodę, przepłucz filtr, wyczyść mechanika dokładnie, wyczyść szyby , usuń odchody z za kamieni i niech sąsiadka karmi max raz dziennie a nawet co drugi dzień ale raz w ciągu dnia dosłownie szczyptę. . A Ty jedź i spokojnie śpij.

Opublikowano
......przed samym wyjazdem podmień wodę, przepłucz filtr, wyczyść mechanika dokładnie, wyczyść szyby , usuń odchody z za kamieni i niech sąsiadka karmi max raz dziennie a nawet co drugi dzień ale raz w ciągu dnia dosłownie szczyptę. . A Ty jedź i spokojnie śpij.

Właśnie planuje w dniu wyjazdu wykonać to co napisałeś;)rozumiem że wybór pokarmu to NLS raz dziennie a może w jednym dniu nls a w drugim spirulina?

Opublikowano

Jest jeszcze opcja karmnika automatycznego. Ja mam taki prosty i spełnia zadanie spokojnie. Problem karmienia mnie omija.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie wróciłem z urlopiku,i ku mojemu zdziwieniu w baniaku zero gówienek mechanik ledwo dyszał;)zrobiłem testy i no2 0.025 a no3 40,te no3 takie wysokie pewnie dlatego że przez 2 tyg.woda nie była podmieniana oraz gąbki czyszczone co?bo purigen widzę w biologu jest obmywany jak wyjeżdżałem to no3 było 20.

Opublikowano

Właśnie, właśnie ... sezon urlopowy przed nami i zaczną się pytania na ten temat.

Każdy z nas powinien sobie zrobić taki test będąc jeszcze w domu i wielu przekona się wtedy, że ryby faktycznie dadzą sobie radę z niejedzeniem przez dwa, trzy tygodnie.

Opublikowano

Rybki zdały egzamin( i baniak też )mimo że to stosunkowo młodziaki:Ddzięki waszym uwagom obyło się bez strat te karmienie raz dziennie zapewne uratowało rybki bo karmienie dwa razy to byłby pewnie kłopot;)