Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sylwester.april, pisanie: "Według książki powinno być 80 ml na taki litraż" sugeruje, że bakterie są konieczne. A konieczne wcale nie są ;) Ja specjalnie bym nie lał w ogóle, no ale skoro już masz to lepiej polać, coby nie zmarnować. Ale kupować absolutnie nie ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Lepiej by było jednak nieco odlać i potem dolać (inaczej mówiąc niewielka podmianka ;) ), bo jak rozumiem ten ubytek to woda odparowana. W takim wypadku należałoby robić dolewkę z RO, inaczej woda będzie Ci się zatwardzać.

Opublikowano

:) Sylwek minęło 16 dni od startu a ty nie podajesz żadnych wyników pomiarów nawet tymi gównianymi testami ale zawsze coś może by było wiadomo.

Jak po 3 tygodniach podasz wyniki oderwane od poprzednich bo jednak mam nadzieję że zmieniłeś testy na JBLa to dopiero nic nie będzie wiadomo.

A na pewno spytasz czy już dojrzały baniak - a może już jest dojrzały:D

Jeśli jednak nie posłuchałeś i nadal masz tylko te testy stare to rób pomiary co 2 dni i podawaj wyniki:D ( wtedy mam nadzieję że szybko zużyjesz to badziewie i trzeba będzie kupić nowe):rolleyes:

Opublikowano
:) Sylwek minęło 16 dni od startu a ty nie podajesz żadnych wyników pomiarów nawet tymi gównianymi testami ale zawsze coś może by było wiadomo.

Jak po 3 tygodniach podasz wyniki oderwane od poprzednich bo jednak mam nadzieję że zmieniłeś testy na JBLa to dopiero nic nie będzie wiadomo.

A na pewno spytasz czy już dojrzały baniak - a może już jest dojrzały:D

Jeśli jednak nie posłuchałeś i nadal masz tylko te testy stare to rób pomiary co 2 dni i podawaj wyniki:D ( wtedy mam nadzieję że szybko zużyjesz to badziewie i trzeba będzie kupić nowe):rolleyes:

Opublikowano

Przeczytaj uważnie instrukcję pomiarów masz pismem obrazkowym powtórzone na odwrocie skali.

Zawsze mierz tylko w świetle dziennym.'

Zawsze na początku pytaj żony/dziewczyny jaki jest wynik ( my chłopy czasami słabo widzimy kolory a nie wiemy tego)

Moje PW jest otwarte dla wszystkich - pytaj śmiało

Opublikowano
Lepiej by było jednak nieco odlać i potem dolać (inaczej mówiąc niewielka podmianka ;) ), bo jak rozumiem ten ubytek to woda odparowana. W takim wypadku należałoby robić dolewkę z RO, inaczej woda będzie Ci się zatwardzać.

Kolega przyszedł do nas z jakiś morszczyzn?

Dawno się tak nie wystraszyłem, przy naszym biotopie, z dolewką.