Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mateusz nie miałeś problemów z Aquael Gold? Swojego czasu poszła wieść, że Gold pękają. Może była jakaś wadliwa partia?

Nie słyszałem o takiej akcji, sam też nie miałem, u mnie te grzałki są (odpukać) bezproblemowe.

Tak jak MatiK napisał grzałka doskonale trzyma temperaturę,co ważne nie włącza się co chwilę ;)...

To czy się włącza, czy nie zależy akurat pewnie od temperatury otoczenia ;) u mnie co jakiś czas się jednak uruchamiają, ale ja mam chłodno w mieszkaniu...

Opublikowano

Potwierdzam słowa Henryka:) Chińczyk daje radę:) wyświetlacz co prawda duży ale komfort jest bo widać temperaturę, można sterować poza akwa, widać kiedy grzeje (zapala się lampka grzania).

Przejściówkę dostać można za free (wystarczy zagadać do sprzedawcy lub na alle.. za 2 zł) Zamawiając grzałkę - z wysyłką koszt wychodzi ok 80-90 zł. Jak ktoś chce można od razu zamówić dwie takie metalowe grzałki - nic się nie tłucze bo to stal, a jeden panel steruje dwoma wejściami. Jedynie przyssawki są typowo chińskiej jakości i przymocować mocniej trzeba. Póki co jestem zadowolony i też polecam.

Czy da się zwykła podłączyć pod panel nie wiem aż tak stress testów nie robiłem... ale zapewne się też da...

• Dziękuję 1
Opublikowano

A jak długo używacie już tego chinczyka?

No teraz to już mam kompletny metlik :-D

Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zdecydowałem się na Aquaela, jednak...

Trzeba wspomagać co jeszcze nasze krajowe, a z tego co wiem grzałki jeszcze robią u nas :-)

Co do obchodzenia z czarnej powłoki mam najnowsze wieści z samego serwisu Aquaela.

Proces technologiczny został zmieniony, nie ma możliwości by czarna powłoka obchodziła z grzałki jeśli jednak coś takiego by się działo reklamacja zostanie uznana a grzałka wymieniona.

Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam też rozglądam się za nową grzałką do 375L i sam nie wiem co wybrać mam w 2 krewetkariach  aquaela gold super grzałka niestety z jednej zeszła cała czarna powłoka i niestety padły też krewety :( teraz boje się kupić nową do malawi z tej serii ale chyba zaryzykuje bo temperaturę utrzymuje super myślę też nad Jager jak myślicie co wybrać ??

Opublikowano

Używał w swoim 360l Lifetech 200W i jest ok - 26 stopni bez problemu utrzymuje a plusem jest to że ma zewnętrzne pokrętło do ustawiania temperatury.