Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W zeszłym tygodniu wystartowalem z baniakiem. Wszystko jak narazie idzie zgodnie z planem , zbiorniczek sobie dojrzewa a ja już myślę nad dobraniem obsady. Mam już kilka typów ale z racji tego że to moje pierwsze Malawi ciężko się zdecydować jakie pyski kupic. Poniżej podaję gatunki które chciałbym mieć i prosiłbym o jakieś sugestie co wybrać aby pasowało kolorystycznie, pod względem diety i zachowania (dodam jeszcze że mam tło odcień zieleni skały serpentynit oświetlenie z modułów Led biały zimny i niebieski).

Cynotilapia afra Cobue1-2 samce 4-5 samic

Iodotropheus sprengere 1-3

Pseudotropheus sp. elongatus Mphanga1-3

Melanochromis cyaneorhabdos

Opublikowano

Cynotilapia Hara Gallireya Reef

Pseudotropheus Saulosi

Cynotilapia Red Top Likoma.

W dwóch pierwszych masz piękne samice. Red Top Likoma przepiękny samiec, tylko to jest mięsożerca więc trzeba by pomyśleć nad zbilansowaniem diety.

Opublikowano

Iodotropheus Sprengerae 1+4

Labidochromis Caeruleus 1+4

Cynotilapia Hara Gallireya Reef 1+4

lub obsada dwu gatunkowa

Pseudotropheus saulosi 2+5/6

Iodotropheus sprengere 1+3

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dobrałeś już coś michallis11? Też siedzę nad obsadą do 240tki

Jutro jade do Torunia do Pana Romana Pawlaka, bardzo miły, kompetentny człowiek,widać ze całe swoje życie poświęcił akwarystyce głównie Malawi i Tanganika(3 razy był w Afryce gdzie nurkował w jeziorze) i na pewno cos doradzi i dobierze obsadę pod kazdym względem, bylem u niego na uniwerku jakieś 2 tyg temu i powiem ze ma piękne zdrowe ryby, hodowlę ma jeszcze dodatkowo w swoim domu gdzie ma o wiele więcej gatunków młodych pysi także na pewno coś wybiorę na miejscu;)

Opublikowano
Masz może aktualny cennik?

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A10-70L przy użyciu Tapatalka

Młodzież w granicach 10zl szt te które mnie interesują . Ale przy większej ilości jak w moim przypadku 30szt liczę na mały rabat he jutro postaram się wziąść od Pana Romana cennik jeśli oczywiście będzie posiadał i na pewno się z Wami nim podzielę chyba że moderatorzy uznają ze to jakaś reklama to wtedy będzie problem he he