Skocz do zawartości

[250L] Malawi Artura :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdjęcia nie działają u mnie, jak będziesz łupał to nie bój się dużych głazów, pamiętaj o daniu czegoś pod piaskiem na czym je będziesz stawiał, np płyta ze spienionego pcw 5mm.

Opublikowano

Problem ze zdjęciami wynika z tego że zdjęcia ważą po ponad 5mb. A limit 1.92mb jest ;)

Teraz już powinno działać.

post-16689-14695726973131_thumb.jpg

Opublikowano

zdecydowanie dorzuć coś wyższego, sorki teraz wygląda to jak rozrzucone cegły na placu budowy w czasach PRLu.

Nie bój się ułożyć konstrukcji skalnych tak by ryby mogły korzystać z grot i skubać glony na każdej wysokości akwarium. Raczej nie chciałbyś aby ryby siedziały Ci tylko przy tych kamykach na 1/3 wysokości akwarium.

Opublikowano

Właśnie w tym jest problem. Nie mam za bardzo nic wyższego.

Będę próbować coś wyższego ale jaki efekt to nwm ;P

Opublikowano
  Wiki napisał(a):
Właśnie w tym jest problem. Nie mam za bardzo nic wyższego.

Będę próbować coś wyższego ale jaki efekt to nwm ;P

Szukaj na składowiskach kamieni, sklepach ogrodniczych bo ewidentnie brakuje wysokich kamieni i kombinuj coś z grotami dla mbuny.

Opublikowano
  Wiki napisał(a):
Problem ze zdjęciami wynika z tego że zdjęcia ważą po ponad 5mb. A limit 1.92mb jest ;)

Teraz już powinno działać.

Siemanko...

No teraz przynajmniej to już widać tą fotkę ;) ...

Tak samo popieram kolegów odnośnie dodania wyższych kamieni,bo teraz jest zdecydowanie za płasko,oraz tak jak Mortis radzi poszukaj w składach lub sklepach ogrodniczych odpowiednich kamieni...

Osobiście proponuje szukać kamieni w kształcie brył np takich http://www.kamienogrodowy.pl/files/serpentynit.JPG ,z których łatwiej ułożyć gruzowiska skalne,niż z tych płaskich które teraz masz...

Oczywiście wybór kamienia o jego rodzaj wybieraj pod twój gust,ja dałem tylko przykład ;)...

Zadawaj pytania w odpowiednich działach do tego przeznaczonych ;)...

Powodzenia :)...

Opublikowano
  Wiki napisał(a):
No coś jakoś to lepiej chyba jest. Sami oceńcie. Oprócz grot. No coś muszę wymyślić

Moim zdaniem lepiej ale kurde czegoś mi brak. Możesz też oświetlenie zmniejszyć jedna świetlówka starczy, a jeśli chcesz mieć troszkę mroku to końce świetlówki owiń folią aluminiową. Pyszczaki nie potrzebują intensywnego światła, a lekko ściemnione światło nada klimatu.

Opublikowano

Egon - ja też jestem zawiedzony i to bardzo. Bo całe miasto objeździłem i nie mają serpentynitu tylko coś takiego znalazłem. U mnie jest pełno kamieniarzy ale maja tylko te małe duperele co bramy się z nich układa. No a auta swojego nie mam więc wypruć dalej nie mam czym ;P

Serpentynit mi się cholernie podoba he he. Jak ktoś mi tu z forum pokazał to świeczki w oczach. Niestety jego porządanie muszę na ten czas odpuścić.

Też mi czegoś brakuje ale czego to jeszcze nie wiem, jakoś tak no mało to malawi czuć.

Jutro popróbuje jeszcze coś zdziełać i zobaczymy.

Świetlówki chwilowo 2x39w T5 8500K i 10.000K. Bo po roślinniaku zostało tyle że nie mogę jednej odpalić, zakryje po połowie rurek albo coś coby przyciemnić. A potem i tak na ledy przejdę :)