Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Najmniejszy z P. acei to chyba Ngara "white tail" jest.

No właśnie czytałem, że najmniejsza jest odmiana itungi. Jeśli tak jest, to krótkie 110cm. może rekompensować szerokość i wysokość. Samce nie są tak terytorialne jak reszta mbuny, ale trzymają się swojego rewiru, nie związanego z jakimś kamieniem, czy grotą, bardziej z okolicą. Nie można jednak stwierdzić, że to ryba stadna. U mnie alfa zatłukł pretendenta, reszta już nie fikała, również z powodu rozmiarów alfy :)

• Dziękuję 1
Opublikowano

Dziękuję wszystkim .Najbardziej cieszy mnie to , że mój typ obsady jest trafny , co oznacza że godziny studiowania tego forum nie poszły na marne.W odpowiednim dziale poproszę jeszcze o doradzenie w kwestii pokarmów.

Wiem że akwarium krótkie ale jak pisałem wcześniej zmusza mnie do tego architektura wnętrza.Poza tym to akwarium jest na przetarcie i poznanie biotopu Malawi.

W planach jest akwarium około 1000 l ,ALE nietypowe .Chcę wykorzystać martwe miejsce w salonie pod ukośnymi ścianami, a akwarium będzie w kształcie litery L . Mało tego , prawdopodobnie akwarium będzie całe stalowe tylko 2 frontowe szyby będą wklejone. Akceptacja piękniejszej połowy jest , obróbka metalu i spawanie nie jest mi obce ,więc trzymajcie kciuki .Jak wypali to zreferuję całe przedsięwzięcie!