Oświetlenie kolegi Inmar
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez Tomasz78 · Opublikowano
No tak, wynik jest dziwnie niski. Pisałem temat o tym, wyniki NO3 są różne w zależności od długości i intensywności wstrząsania próbką. W instrukcji starszych testów jest napisane że trzeba mocno wstrząsać próbke przez 1 minutę, natomiast w instrukcji nowych testów pisze żeby wstrząsać do rozpuszczenia białego proszku, tylko że ten proszek rozpuszcza się w kilka sekund, więc po kilku sekundach wstrząsania wynik jest właśnie 1 do 5 NO3 a po 1 minucie wstrząsania próbką z tą samą wodą wychodzi już dużo wyższy wynik pomiaru. -
Przez Oldzik · Opublikowano
Witam, przeglądając różne grupy na FB w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie odnośnie podłogi i jej nośności spora część użytkowników przekierowała mnie do Waszej społeczności i Waszego doświadczenia stąd będzie teraz pytanie no w sumie dwa chodź najważniejszy dla mnie jest temat podłogi. Jak wypoziomować metalowy stelaż nie używając nóżek ? Wytrzymałość podłogi - domek gdzie na parterze będzie stało akwarium 240x65x70 około 1000l, wylewka ma 5cm grubości a pod wylewka różnego rodzaju media czyli szlaka, piasek, gruz który obawiam się że nie został wysypany równo i zagęszczony i mogą być puste przestrzenie pod wylewką, czy powinienem się w takim razie obawiać stawiania takiego zbiornika na takiej wylewce ? Będę wdzięczny za rady i wskazówki. Dziękuję za poświęcony czas świerzakowi i przepraszam jeśli post jest w złym temacie -
Przez Paula099 · Opublikowano
Tak, wszystko robię tak jak jest napisane. Chodzi o to że to za niski wynik? -
A to spoko, to wszystko już jesne. -
Przez duch · Opublikowano
Akwarium jest 120x50x50 a wiadra są owszem 20 litrów ale zalewam jakoś do 15 litrów no bo jak inaczej to doniose do kibla aby wylać? Podłoga by była pełna w wodzie. -
A te 300l to jest brutto czy netto? Jeżeli brutto czyli 120x50x50 300l to netto masz 250l max a podmieniasz 80l no to jest 1/3. -
Przesadziłem,może nie 33 a 25 % no tak różnie i nie zawsze co tydzień nie raz co dwa tygodnie. Ryb mam sporo. -
Czyli co tydzień podmieniasz jakieś 33% wody, to sporo, dużo masz ryb? -
Myśle że zostane przy wiadrach i antychlorze. Wylewam 4 wiadra 20 litrowe, wlewam jakieś 9 wiader 10 litrowych(bo tak łatwiej). Nie jest żle póki jestem młody A co do antychlora to przy następnej podmianie spróbuje zoolka. -
Aha, bo zastanawia mnie ten wynik wstrząsasz próbką intensywnie przez 1 minutę?
-
-
Tematy
-
Grafiki
-
Przez amac1975,
-
Przez marcin73m,
-
Przez Vrzechu,
-