Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stwierdzam , że brakuję mi trochę zielonego w szklance więc zakupiłem krzaczek Valisnerii . Wiem , że szanse na utrzymanie ma nikłe - chociaż póki co pyszczaki się nie interesują , więc drugotorowo zacząłem zbijać poziom fosforu dodając 5ml/2 dni Microbe-Lift Phosphate Remover .

Docelowo planuje zejść do poziomu 0,5 P04 , obecnie jest poza skalą .

Akwarium opuścił dominujący samiec Pulpicana . Pechowo zajął terytorium w środkowej części akwarium skutecznie przeganiając wszystko wokoło , skutkiem czego 75% ryb siedziało zagonionych w lewym górnym rogu . Nim znalazł nowy dom zdołał zapylić dwie samice które obecnie inkubują ;)

Odpukać Auratusy problemów nie sprawiają . Samiec , który jest największą rybą w akwarium, interesuje się tylko wybarwiającymi samcami swojego gatunku . Nigdy nie widziałem śladów agresji na zewnątrz , pomimo tego żadna ryba mu nie podskakuje - pływa gdzie chce i kiedy chce .

• 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Aktualizacja . 

Obecnie pływa w akwarium:

-MC Maingano 1m/3f

- Hara 3m/5f

- Msobo Magunga 2m/6f 

I tak już docelowo zostanie , w perspektywie czasu będzie do podstawa pod większy baniak :)

DSC_0286.JPG

Opublikowano
6 godzin temu, szkodnik666 napisał:

-MC Maingano 1m/3f

- Hara 3m/5f

- Msobo Magunga 2m/6f 

..co oznacza 1m/3f ?  Pewnie jeden samiec i trzy samice. Przyjęło się ,że to oznacza się w ten sposób :  1+3 itd. Czyli jeden samiec i trzy samice. Zastanaw9a mnie to  " f ".