Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za poradami kolegów zawita u mnie serpentynit. Ile mniej więcej kg kupić? Planuję włożyć dwa może trzy większe kamienie, takie około 30x30x30 i trochę drobnicy. A jeszcze się zastanawiam jak by włożyć tło strukturalne z serpentynitu i tak samo okleić kaseciaka? Nie zajmie to za dużo miejsca w takim małym akwarium?

Opublikowano

Kolego, nie kostki tylko skały i podałem największe wymiary w osi x, y, z... Wiec zanim na kogoś naskoczysz z tekstem "niczego się nie uczysz" to zastanów się zanim coś napiszesz

Opublikowano

Za poradami kolegów zawita u mnie serpentynit. Ile mniej więcej kg kupić?

...trudno określić w kg. Po prostu jak będziesz na składzie narysuj sobie na ziemi powierzchnię dna i w ten sposób mniej więcej ustawisz sobie kamienie wg swojej wizji..

Opublikowano

A co do tła to ma ktoś na forum połączenie tła z łupka i aranżacji z serpentynitu? Chciałem kamienie przykleić do pcv tak jak wszyscy i okleić też kaseciaka tymi kamieniami tak jak ma to zrobione jeden z kolegów na forum

Opublikowano
Chciałem kamienie przykleić do pcv tak jak wszyscy i okleić też kaseciaka tymi kamieniami tak jak ma to zrobione jeden z kolegów na forum

...łupki przykleić jest mniejszym problemem jak np. serpentynit do PCV. Z tego co wiem to jednak łupki często się od PCV odklejają . Osobiście nie mam przekonania do takiej kombinacji. Kaseciaki widziałem oklejone łupkami i wyglądało fajnie...Przemyśl to tło abyś nie miał wątpliwości bo jak wsadzisz a pewnie masz poprzeczne wzmocnienia to później każdy manewr to już problem.

• Dziękuję 1