zetce Opublikowano 13 Stycznia 2016 #11 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Polecam: http://www.leonardosreef.com/2012/09/design-and-aquascape-your-aquarium/ i tu też parę porad w temacie kompozycji i hardscaping. http://fish-etc.com/aquascaping-main/how-to-hardscape-your-aquarium
bizonkrk17 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor #12 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Za poradami kolegów zawita u mnie serpentynit. Ile mniej więcej kg kupić? Planuję włożyć dwa może trzy większe kamienie, takie około 30x30x30 i trochę drobnicy. A jeszcze się zastanawiam jak by włożyć tło strukturalne z serpentynitu i tak samo okleić kaseciaka? Nie zajmie to za dużo miejsca w takim małym akwarium?
yaro Opublikowano 14 Stycznia 2016 #13 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Niczego się nie uczysz? Wyrzucasz cegły a szukasz kostek?30 x 30 x 30.
bizonkrk17 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor #14 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Kolego, nie kostki tylko skały i podałem największe wymiary w osi x, y, z... Wiec zanim na kogoś naskoczysz z tekstem "niczego się nie uczysz" to zastanów się zanim coś napiszesz
yaro Opublikowano 14 Stycznia 2016 #15 Opublikowano 14 Stycznia 2016 To Twoje akwarium i Twoja piaskownica. Rób jak uważasz.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 14 Stycznia 2016 #16 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Za poradami kolegów zawita u mnie serpentynit. Ile mniej więcej kg kupić? ...trudno określić w kg. Po prostu jak będziesz na składzie narysuj sobie na ziemi powierzchnię dna i w ten sposób mniej więcej ustawisz sobie kamienie wg swojej wizji..
cronoseek Opublikowano 14 Stycznia 2016 #17 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Bizon nie obrażaj się, chłopaki się starają pomóc.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 14 Stycznia 2016 #18 Opublikowano 14 Stycznia 2016 A jeszcze się zastanawiam jak by włożyć tło strukturalne z serpentynitu ...nie wiem jak to ma być zrobione ale zastanów się czy nie obciążysz zbytnio szyby bo rozumiem ,że w jakiś sposób je do niej zamontujesz?
bizonkrk17 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor #19 Opublikowano 14 Stycznia 2016 A co do tła to ma ktoś na forum połączenie tła z łupka i aranżacji z serpentynitu? Chciałem kamienie przykleić do pcv tak jak wszyscy i okleić też kaseciaka tymi kamieniami tak jak ma to zrobione jeden z kolegów na forum
Andrzej Głuszyca Opublikowano 14 Stycznia 2016 #20 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Chciałem kamienie przykleić do pcv tak jak wszyscy i okleić też kaseciaka tymi kamieniami tak jak ma to zrobione jeden z kolegów na forum ...łupki przykleić jest mniejszym problemem jak np. serpentynit do PCV. Z tego co wiem to jednak łupki często się od PCV odklejają . Osobiście nie mam przekonania do takiej kombinacji. Kaseciaki widziałem oklejone łupkami i wyglądało fajnie...Przemyśl to tło abyś nie miał wątpliwości bo jak wsadzisz a pewnie masz poprzeczne wzmocnienia to później każdy manewr to już problem. 1
Rekomendowane odpowiedzi