Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
...bo to było żartobliwie powiedziane. Lepiej pożartować jak być bardzo poważnym ( czasami oczywiście) :) Ale natomiast rady są jak najbardziej poważne.

Wiem że to żarty:-) a tak serio to malutko im daje.A rybki mają od 3 cm do 6 cm.I już pierwsze walki są między rdzawymi:-)

Opublikowano

Bajron nie martw się ryby się uspokaja ale muszą mieć spokój nie stresuj ich i nie wkładaj rak do baniaka.

QUOTE=bajron1984;341141]Witam.

Dla swojego świętego spokoju napisze tego posta,rybki pływają u mnie już 24h.

Wiadomo jak początki pochowane itd ale tak było z 3h później zaczęły poznawać akwarium ale....praktycznie cały czas wszystkie pływają w jednym rogu akwarium góra dół,dół góra czy to normalne i czy im to minie????raz po raz przepłyną się po akwarium ale to sporadycznie a tak to tylko w tym rogu pływają już żona mi głowę suszy by do was napisać

Opublikowano

Pytanie pewnie odbiega delikatnie od tematu ale czy bezpiecznym jest trzymanie w akwarium klasycznego termometru??boję się że jak rybki na niego wpadną to spadnie na skały i się zbije a wtedy wiadomo......

Opublikowano
Pytanie pewnie odbiega delikatnie od tematu ale czy bezpiecznym jest trzymanie w akwarium klasycznego termometru??boję się że jak rybki na niego wpadną to spadnie na skały i się zbije a wtedy wiadomo......

nie martw się , nic się nie zbije nawet jak spadnie na kamień, bo taki termometr w wodzie ma inną szybkość opadania , bezwładność .... ja sobie kupiłem za parę złoty na allegro 2szt (jeden na zapas) elektronicznych termometrów , ale tylko dlatego, ze trochę jestem ślepy, a te z daleka widzę :grin:

post-15858-14695726276772_thumb.jpg

Opublikowano
...mi kiedyś się zbił i po powierzchni pływały czerwone krople. Najpierw myślałem ,że to krew z palca.. A to była ta ciecz ze zbitego termometru. Szybko to wyłapałem a rybom nic się nie stało.

Andrzeju, miałeś chyba za rzadką wodę ;) Żartuję oczywiście :) Być może był już wcześniej z jakąś wadą . Dziwne tylko, że te czerwone krople pływały po powierzchni, bo o ile się nie mylę napełnia się je alkoholem.

Opublikowano

A czy ktoś mi wyjaśni czemu te rybki tak pływają góra dół-dół góra???

-- dołączony post:

Andrzeju, miałeś chyba za rzadką wodę ;) Żartuję oczywiście :) Być może był już wcześniej z jakąś wadą . Dziwne tylko, że te czerwone krople pływały po powierzchni, bo o ile się nie mylę napełnia się je alkoholem.

A te termometry rtęci nie mają???

Opublikowano
A czy ktoś mi wyjaśni czemu te rybki tak pływają góra dół-dół góra???

-- dołączony post:

A te termometry rtęci nie mają???

zaczekaj aż się rybki zaaklimatyzują , daj im kilka dni :) co do szklanych, rurkowych termometrów akwarystycznych , to przeważnie są napełniane alkoholem , rtęciowych nie widziałem, ale może są ... przecież wiesz jak wygląda rtęć, to ciekły metal :)