Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam podoba mi się plik rogala super ale jest tylko swit i zmierzch a moze ktos dac zeby byly burze krutkie i dluzsze na bialych ledach  bede bardzo wdzieczny pozdrawiam

Edytowane przez froger123
Opublikowano

A czy ktos ma ustawienia w ktorych swieci na ciemnoniebieski w nocy? Tzn mniej wiecej w godzinach 22.00 - 1.00 i 6.00 - 8.00?

Opublikowano
2 minuty temu, froger123 napisał:

to w Afryce naturalnych warunkach nie ma burz ? mamy im stworzyc naturalne warunki to zalezy komu co się podoba.

W naturalnych warunkach ryby pływają na innej głębokości niż u nas w zbiornikach,dlatego takie szybkie efekty burzy mogą bardzo negatywnie oraz stresująco wpłynąć na zachowania naszych ryb...

• Dziękuję 2
Opublikowano

Na 10 metrach w naturalnym środowisku ryba inaczej odbierze rozproszone wyładowania atmosferyczne gdzieś wysoko a inaczej będzie to wyglądało jak zaczniesz błyskać rybom przez + - 60cm. Po to się stosuje sterownik, aby między innymi zniwelować gwałtowne zmiany oświetlenia typu ON/OFF. 

Opublikowano
Teraz, Pleziorro napisał:

Na 10 metrach w naturalnym środowisku ryba inaczej odbierze rozproszone wyładowania atmosferyczne gdzieś wysoko a inaczej będzie to wyglądało jak zaczniesz błyskać rybom przez + - 60cm. Po to się stosuje sterownik, aby między innymi zniwelować gwałtowne zmiany oświetlenia typu ON/OFF. 

ja niechce zeby kazdy dzien mi blyskalo w baniaku ale od czasu do czasu raz rano raz popoludniu albo wieczorem moze blyskac bialym troszke niebieskim czy czerwonym na przemian