Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Pleziorro napisał:

Twój dla mnie działa ;)

No i nawzajem ;) 

Znaczy plik pobrałem bez problemu,a resztę będę sprawdzał jutro rano po pracy...

Opublikowano

Powiem tobie Pleziorro że troszkę masz za dużo ''biskupiego'' koloru w twoim oświetleniu tak ja miałem kiedyś na początku testowania ustawień oświetlenia...W twoim pliku u mnie ryby żółte zachodzą na kolor pomarańczowy co zbytnio mi nie odpowiada,bo chce jak naturalniej uwydatnić kolory ryb...

W moim pliku zapewne też są wady których ja nie widzę,ale według mojego gustu udało mi się uzyskać to co chciałem w swoim oświetleniu...

Oczywiście najważniejsze że tobie się podoba,bo to twoje oko ma cieszyć a nie moje ;) 

Opublikowano

A mnie Rafał zainspirował :D

Porównywałem sobie Jego ustawienia z moimi (Ustawienia Rafała pięknie eksponowały kolory, moje znacznie mniej :/ ) i zrobiłem, myślę to co chciałem :D

Pozmieniałem swoje ustawienia tak aby nie bylo tego biskupiego koloru, a kolory rybek były podkreślone i myślę, ze się mi to udało :)

Jutro podeślę plik jeszcze raz Wielkie dzięki Plezzi :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Poczekam na nowszą wersję oprogramowana z podglądem na żywo ustawień, bo obecnie dość ciężko ustalić odpowiedni kolor. 

Powiem też, że w każdym baniaku kolor ryb wygląda inaczej, w Czarnej Perle 1 miałem zupełnie inny odcień purpury, bardziej wpadające w jaśniejszą i zimniejszą. Myślę, że było to spowodowane ciemniejszym wystrojem. Obecnie ustawiłem kolor pod jasny piasek czarno-szare tło powoli wpadające w bury od okrzemek i bure kamienie - z odcieniem zielonkawego glonu. Same ryby także różnią się od Twoich, ja musiałem złapać kolor gdzieś po środku... pomiędzy podpalaną żółcią Red Finów a tęczą barw Hongi, nie zapominając o tym aby i jasnoniebieski pasek Maingano świecił się jak psu... eee jak neonkowi pasek :).

Jak przesadzałem w którąś stronę to poszczególny gatunek ryb wyglądał słabiej. Zdjęcie niebieskiego powoduje gaśnięcie wyżej wymienionych Maingano. Także opcja wymiany plików jest super, ale każdy musi doszlifować ustawienia pod swoje gatunki i swoje OKO ;)

Dzięki za ciepłe słowa :)

Opublikowano
Dnia 4.10.2016 o 15:56, Pleziorro napisał:

Poczekam na nowszą wersję oprogramowana z podglądem na żywo ustawień, bo obecnie dość ciężko ustalić odpowiedni kolor. 

Powiem też, że w każdym baniaku kolor ryb wygląda inaczej, w Czarnej Perle 1 miałem zupełnie inny odcień purpury, bardziej wpadające w jaśniejszą i zimniejszą. Myślę, że było to spowodowane ciemniejszym wystrojem. Obecnie ustawiłem kolor pod jasny piasek czarno-szare tło powoli wpadające w bury od okrzemek i bure kamienie - z odcieniem zielonkawego glonu. Same ryby także różnią się od Twoich, ja musiałem złapać kolor gdzieś po środku... pomiędzy podpalaną żółcią Red Finów a tęczą barw Hongi, nie zapominając o tym aby i jasnoniebieski pasek Maingano świecił się jak psu... eee jak neonkowi pasek :).

Jak przesadzałem w którąś stronę to poszczególny gatunek ryb wyglądał słabiej. Zdjęcie niebieskiego powoduje gaśnięcie wyżej wymienionych Maingano. Także opcja wymiany plików jest super, ale każdy musi doszlifować ustawienia pod swoje gatunki i swoje OKO ;)

Dzięki za ciepłe słowa :)

masz jakieś przecieki że będzie nowe oprogramowanie ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zachęcam wszystkich którzy chcą się podzielić plikami ustawień oświetlenia w swoich zbiornikach o udostępnianie ich w tym temacie ;) 

Każdemu się to przyda :D