Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie

Proszę doświadczonych kolegów w pomocy w wyborze nozek pod akwarium. Nozki chce przymocowac do szkieletu szafki wykonanego z stalowych profilu 3cmx3cm grubość 3 mm. Akwa będzie miało 720L więc waga to około 1300kg? Szukałem na stronie internetowej castoramy i kilku innych sklepów, ale tam nie ma nic co by mnie interesowało. Chciałbym te nozki przyspawac, to chyba najlepszy pomysł, ale zależy mi tez na regulacji. W sklepi nozki maja podana wytrzymałość 50 kg, ale nie podoba mi sie pomysł 30 nóg w szafce. Czy ktos może cos polecić? Byłbym tez wdzięczny za link gdzie to można kupic w okolicach Warszawy.

Opublikowano

Są takie gwintowane z regulacją, spiochu kiedyś o nich wspominał, tylko jakoś nie mogę sobie przypomnieć i znaleźć teraz :) wytrzymałość nawet 300kg jedna

Coś takiego np:

https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjP7aii3tjJAhUGfywKHXEfCFsQjhwIBQ&url=http%3A%2F%2Fbosta.com.pl%2Findex.php_cat%3Dpg%26id%3D48.html&psig=AFQjCNFuMAY34brOe_fheAChPDDXhLdExQ&ust=1450092663025553

Opublikowano

Myślę, że trochę przesadziłeś z tą wagą :)

U sąsiada na akwarium ok 500l zastosowaliśmy bodajże 8 nóżek wychylnych z Castoramy. Wychylne są o tyle fajne, że nawet jak krzywo przyspawasz nakrętkę to i tak spód będzie całą powierzchnią stał na podłodze.

Wysłane z telefonu

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam ja mam nóżki pod szafkowe kuchenne 1 ogarnia 500kg

Titus lub Volpato popytaj w sklepach z akcesoriami meblowymi

Wysokość od 60 mm do 200 z karterem przedłużającym.

Jak byś potrzebował to na PW