Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja patrząc na fotki myślę że to nie jest pleśniawka,tylko po prostu te otarcia powstały w wyniku walk,lub otarć mechanicznym gdzie ryba uciekając mogła uderzyć o jakiś ostry przedmiot np kant kamienia...Sam tak dawno temu miałem,gdzie zauważyłem po obserwacjach ryby że przy otarciu o kamień rybie odpadło w podobnych miejscach jak ty masz parę łusek,a pod nimi ukazała się biała skóra wyglądająca właśnie jak pierzaste kępki przypominających watę...Ale tak jak koledzy radzą obserwuj rybę czy te objawy narastają i reaguj w razie czego.

• Dziękuję 1
Opublikowano

witam ponownie, samica polita już ma mniejsze te białe plamy tylko zauważyłem że ma wklęsły brzuch dodam że ma apetyt i pływa normalnie , natomiast przez trzy dni padły mi dwa delfinki . Pierwszy pływał przy dnie nie pobierał pokarmu a sylwetkę ciała miał normalną , drugi też pływał przy dnie wczoraj go przeniosłem do innego akwarium ale niestety padł tylko temu zrobiła się dziura z boku. CZY TO BLOAT może ktoś się spotkał z takimi objawami jaki ewentualnie podac lek ?

post-15523-14695725926023_thumb.jpg

post-15523-14695725933067_thumb.jpg

post-15523-14695725941548_thumb.jpg

post-15523-14695725950116_thumb.jpg

Opublikowano

nie wiem czy to nie Hexamidoza powszechnie nazywana dziurawicą.... wpisz sobie w google i pooglądaj foty chorych ryb