xbit Opublikowano 1 Listopada 2007 #1 Opublikowano 1 Listopada 2007 kiedy można odłowic samice Pseudotropheus elongatus Mphanga od maluchów obecnie mają 2 dni
xbit Opublikowano 1 Listopada 2007 Autor #3 Opublikowano 1 Listopada 2007 no tak ale to nie jest takie proste bo gdy co kolwiek chciałbym zrobic nawet karminie wywołuje jakieś hałasy i automatycznie bierze je do pyska a wogule czym je karmić i jak w tym jestem lajikiem i mam pysie od niedawnajakieś trzech miesiecy i niechciałbym zabardzo stracić 15 mikro pyszczaków
lago Opublikowano 1 Listopada 2007 #4 Opublikowano 1 Listopada 2007 rozumiem, w takim razie wsypuj do akwarium, dobrze roztarty na drobne kawaleczki pokaram taki sam jaki dajesz doroslym ryba tego gatunku, rybki beda sobie jadly, beda takze szybko rosly... a jak chcesz odseparowac je od matki, to wloz do akwarium cos co da malucha schronienie, np cegle dziurawke, wapien muszlowy, male rybki sie tam schowaja i zapomna o matczynym pysku Powodzenia i wiele satysfakcji z hodowli zycze
xbit Opublikowano 2 Listopada 2007 Autor #5 Opublikowano 2 Listopada 2007 ok wielkie dzieki za rade postaram sie jakoś to wykorzystać czyli narazie ona moze byc z nimi czy poprostu wyczekac moment i odłowić ją
sision Opublikowano 2 Listopada 2007 #6 Opublikowano 2 Listopada 2007 Właśnie chodzi o to, że nie może. Pisałem Ci już na pw. Poza tym, trzymasz ją w akwa zdecydowanie za małym, w takim kotniku jest dla niej za mało miejsca. No i pamiętaj-im dłużej osobno (z resztą obsady) tym większe ryzyko odrzucenia samicy przez resztę dorosłych ryb.
Rekomendowane odpowiedzi