Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no tak ale to nie jest takie proste bo gdy co kolwiek chciałbym zrobic nawet karminie wywołuje jakieś hałasy i automatycznie bierze je do pyska a wogule czym je karmić i jak w tym jestem lajikiem i mam pysie od niedawnajakieś trzech miesiecy i niechciałbym zabardzo stracić 15 mikro pyszczaków

Opublikowano

rozumiem, w takim razie wsypuj do akwarium, dobrze roztarty na drobne kawaleczki pokaram taki sam jaki dajesz doroslym ryba tego gatunku, rybki beda sobie jadly, beda takze szybko rosly...

a jak chcesz odseparowac je od matki, to wloz do akwarium cos co da malucha schronienie, np cegle dziurawke, wapien muszlowy, male rybki sie tam schowaja i zapomna o matczynym pysku

Powodzenia i wiele satysfakcji z hodowli zycze

Opublikowano

ok wielkie dzieki za rade postaram sie jakoś to wykorzystać czyli narazie ona moze byc z nimi czy poprostu wyczekac moment i odłowić ją

Opublikowano

Właśnie chodzi o to, że nie może. Pisałem Ci już na pw. Poza tym, trzymasz ją w akwa zdecydowanie za małym, w takim kotniku jest dla niej za mało miejsca. No i pamiętaj-im dłużej osobno (z resztą obsady) tym większe ryzyko odrzucenia samicy przez resztę dorosłych ryb.