acid Opublikowano 22 Listopada 2015 #1 Opublikowano 22 Listopada 2015 Dopiero zaczynam przygodę, posiadam akwarium 150x40x50 dopiero zalane, aktualnie szukam informacji jaką obsadę tam wpuścić. Akwarium zalane 2 dni temu... więc troszkę czasu na decyzję jeszcze mam
Andrzej Głuszyca Opublikowano 22 Listopada 2015 #2 Opublikowano 22 Listopada 2015 .....witam na forum! Fajnie jakbyś coś więcej o akwa napisał i jak możesz to fajnie też by było jakieś zdjęcie wrzucić. Byśmy wiedzieli co mamy chwalić
pozner Opublikowano 23 Listopada 2015 #3 Opublikowano 23 Listopada 2015 Witaj. Masz fajne akwarium, mogłoby być szersze, ale trudno Możesz tam trzymać ryby z grupy mbuna i z grupy non mbuna. Kurcze, opcji jest tak wiele, że nie wiem co Ci doradzić. Tutaj masz propozycje obsad. Jeśli nic Ci nie mówią nazwy tych ryb, poszukaj opisów w necie. http://forum.klub-malawi.pl/artykul-wybor-obsady-non-mbuna-akwarium-t21020.html http://forum.klub-malawi.pl/obsady-zbiornikow-2013-t21076p3.html http://forum.klub-malawi.pl/piekno-zbiornikow-2014-sondaz-t24565p4.html Poznawaj i w razie wątpliwości pytaj.
crav Opublikowano 23 Listopada 2015 #4 Opublikowano 23 Listopada 2015 Witaj, szukaj, oglądaj pytaj... Np.kolega eliot ma non mbune w identycznym akwarium Miłej zabawy
acid Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor #5 Opublikowano 23 Listopada 2015 Witam, akwarium narazie wygląda tak: Wczoraj doszło trochę piasku (płukanie tego dzisadostwa to jakaś masakra jest) Półkę robiłem własnoręcznie. Dzisiaj będe budował pokrywę, oświetlenie będzie Aquastar + Hangen Power-Glo. T8 36W.
yaro Opublikowano 23 Listopada 2015 #6 Opublikowano 23 Listopada 2015 tv nad akwarium? nie boisz się o parowanie i uszkodzenie elektroniki?
acid Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor #7 Opublikowano 23 Listopada 2015 tv nad akwarium? nie boisz się o parowanie i uszkodzenie elektroniki? będzie powód do kupna nowego telewizora będzie klapa dobra wentylacja, nie przypuszczam aby się coś miało złego dziać
zetce Opublikowano 23 Listopada 2015 #8 Opublikowano 23 Listopada 2015 Hej. Witaj. Fajne szkiełko. Mam nadzieję że ustawiałeś najpierw kamienie, a potem zasypałeś piachem? Pamietaj, że pysie to kopacze i przeorganizują piach w 2 dni. Kamień ustawiony na piachu może się obsunąć i katastrofa gotowa.
acid Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor #9 Opublikowano 23 Listopada 2015 Hej. Witaj. Fajne szkiełko. Mam nadzieję że ustawiałeś najpierw kamienie, a potem zasypałeś piachem? Pamietaj, że pysie to kopacze i przeorganizują piach w 2 dni. Kamień ustawiony na piachu może się obsunąć i katastrofa gotowa. hej, kamienie są na piachu, ale pod piachem jest płyta z plexi więc powinno być to dodatkowe zabezpieczenie dla szkła.
spiochu Opublikowano 23 Listopada 2015 #10 Opublikowano 23 Listopada 2015 Gorzej jak się obsuną na boczną szybę... albo przygniotą rybkę... Wysłane z telefonu
Rekomendowane odpowiedzi