Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam coś takiego :

STEROWNIK ŚCIEMNIACZ DO TAŚM LED RGB (5793432642) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img10.allegroimg.pl/photos/400x300/57/93/43/26/5793432642@@AMEPARAM@@10@@AMEPARAM@@57/93/43/26@@AMEPARAM@@5793432642

Proste skuteczne tanie , urządonko to pracuje u mnie również wyśmienicie w roli :

Regulatora obrotów 2 wentylatorów pokrywy .

Regulatora prądu „TwinStar”

Regulatora oświetlenia nocnego 2x10w led

Wszystko zasilane ze zbędnego zasilacza PC

Opublikowano
I wszystkie te Power LEDy szlak trafi ze względu na wilgotność jaka panuje nad akwarium. Nie łatwiej zainwestować w gotowe moduły LED.

Wiesz to z doświadczenia czy tylko gdzieś słyszałeś?. U mnie belka na diodach led cree świeci już z półtora roku, powiem tylko że diody nie mają żadnej osłony. Kilka nawet swego czasu się odkleiło, ponieważ były przyklejone tylko na pastę termo przewodzącą .

By światełko barwą białego dobrać sobie do własnego widzimisie to i białe muszą być regulowane.

Tutaj zgodzę się z deccorativo. Możliwość sterowania każdym kolorem jest przydatna, chociażby płynne wysterowanie zmierzchu i świtu.

Więc na twoim miejscu jeszcze bym to przemyślał..

Sam właśnie z pomocą decco próbuję podpiąć moją lampkę pod sterownik Romka.

Więc powodzenia w budowie, liczę na to że wkrótce pochwalisz się efektami swojej pracy.

Opublikowano

Białych jak pisałem nie będę regulował. Potrzebuję z nich maksimum mocy z uwagi na to, że w akwarium jest dużo roślin. Barwę będę chciał dostosować regulacją czerwonego i niebieskiego.

Opublikowano
Białych jak pisałem nie będę regulował. Potrzebuję z nich maksimum mocy z uwagi na to, że w akwarium jest dużo roślin. Barwę będę chciał dostosować regulacją czerwonego i niebieskiego.

Już teraz wiem dlaczego chcesz PowerLedy a nie zwykłe moduły.

Wiesz to z doświadczenia czy tylko gdzieś słyszałeś?. U mnie belka na diodach led cree świeci już z półtora roku, powiem tylko że diody nie mają żadnej osłony. Kilka nawet swego czasu się odkleiło, ponieważ były przyklejone tylko na pastę termo przewodzącą .

A ile lat masz takie oświetlenie?

Cały czas mówimy tutaj o pokrywie a nie o belce.

Opublikowano
A ile lat masz takie oświetlenie?

Cały czas mówimy tutaj o pokrywie a nie o belce.

Tak jak napisałem wyżej lampka świeci już 1,5 roku nad akwarium i ma się dobrze, jest to konstrukcja własna.

Diody power led muszą być zamontowane na radiatorze ( belce, rurze kwadratowej alu, płaskowniku lub kawałku bachy alu która odprowadzi ciepło z ledów).

Jeśli kolega apper ma odpowiednią wentylację pod pokrywą to power led nic się nie powinno stać.