piasek-plukanie
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez pozner · Opublikowano
Twój post jest sprzed tygodnia, ale napiszę. Napisałeś, że po 2 tygodniach amoniak podskoczył, a teraz jest zerowy. Azotyny to 0,4-0,5, a azotany rosną. Czyli cykl ruszył. Poczekaj aż azotyny spadną do okolic zera i wpuszczaj ryby. Co do wkładów, to nic na razie nie ruszaj. Dopiero wszystko na świeżo wystartowało, więc nic w tym nie gmeraj. Zostaw w spokoju. Jak będziesz chciał, to za jakiś czas wymienisz. -
Przez BombeL · Opublikowano
A co to ma znaczyć..., że już niby wszystsko wiesz🤣 -
Przez rafalniski · Opublikowano
Niestety wszystkie HW mają w środku przewężenia do 12 mm co znacząco redukuje ich przepływ 😞 Kiedyś robiłem nawet jakieś pomiary przepływności i HW typowo pozwala osiągnąć jakieś 800-1000 l/h - dedykowana pompa do 604 ma przepustowość właśnie 800l/h. Przy mocniejszym ciągu dają rade, ale zachodzi ryzyko zaciągania powietrza szczególnie gdy obieg wody jest od dołu do góry - wtedy przyłącze w pokrywie potrafi się podnosić 🙂. Gdy obieg wody jest od góry - wtedy ciąg wody dociska pokrywę i problem ten nie występuje - ale w takiej konfiguracji problematyczne jest odpowietrzenie HW i praktycznie ciągle na górze będzie coś bąblować. Użycie HW wymaga więc pewnego kompromisu - funkcjonalność vs wydajność 🙂 -
Przez marcin73m · Opublikowano
https://www.olx.pl/d/oferta/ad-koenings-malawi-cichlids-in-their-natural-habitat-wydanie-4-CID751-ID19yIK9.html?search_reason=search|organic -
Przez mazilo · Opublikowano
Hej , czy posiada ktoś Chihiros LED WRGB II PRO 120 ??? Myśle nad nią pod akwarium 140x60x60 . Warto w nią inwestować ? -
Przez Damian780425 · Opublikowano
Nie dławi ci przepływu ten HW603 ? W tym Hypermaxie sa chyba węże 19mm jakiej średnicy są przyłącza w tym SunSun ? -
Przez buquiet · Opublikowano
Dobry wieczór wszystkim Wracam do mojego wątku narurowca po paru latach. Przy okazji restartu i zmiany aranżacji zachciało mi się pogrzebać przy instalacji. Zamieniłem miejscami wlot i wylot oraz podjąlem próbę dołożenia skimera - taki prosty w formie pływaka na rurze ssącej. Niestety wszystkie próby regulacji zakończyły się niepowodzeniem. Siorpie powietrze, czyżby na tak mocnych pompach było to niemożliwe ? Skimmer to ustrojstwo z Alliexpres - akryl bardzo ładnie wykonany - przy okazji zamówiłem trochę elementów hydrauliki transparentnych z akrylu. Fajna sprawa, jakoś wysoka Czy koś ma u siebie działające tego typu rozwiązanie -
Przez Bojar · Opublikowano
U mnie ryby zaczęły pływać po całym akwarium po wywaleniu falownika o wcale nie za dużej mocy. Mija rok od tej decyzji i minusów nie widzę. -
Przez studnia96 · Opublikowano
Wczoraj nie robiłem badań , a w dzisiejszych azotyny spadły do poziomu 0.4-0.5 coś takiego, amoniak po codziennym sypaniu pokarmu cały czas 0, a azotany wzrosły z 10mg/l do jakichś 15mg/l. Także chyba powoli domyka się cykl.
-
-
Tematy
-
Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi