Skocz do zawartości

Pękł baniak co wtedy???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem jak Wy,ale ja często się zastanawiam co zrobię jeżeli......baniak strzeli.......czy macie metody -plany opanowania, takiej dramatycznej sytuacji???hmmm zapasowy zbiornik????najważniejsze co z rybkami???

Opublikowano

...nie wywołuj wilka z lasu. Jak masz dobrze wypoziomowane to śpij spokojnie ale czujnie) Bo tak dziwnie się zdarza ,że akwa pękają jak śpimy) I to jest jedyny powód do pośpiechu w akwarystyce:) Wtedy ryby do garnka z wodą. Szybko łapiesz wodę z podłogi . Potem ryby do wanny , włączysz filtry , rano biegniesz do sklepu po nowe akwa i tyle.

Nie wspomnę o tym ,że jeszcze trzeba będzie z sąsiadami się rozliczyć:)

A tak bardzo poważnie to wypoziomowanie akwa to prawie rzecz święta. Jasne...może np. ktoś Ci zbić i na to nie masz wpływu. Ale jak masz dobrze wypoziomowane i ewentualnie dodatkowo wzmocnione nie myśl o tym. Na początku wyobraźnia podpowiada nam takie "katastroficzne obrazy" ale to minie.

...edytowałem bo napisałem ,że przy Twoim litraż nie musisz bo myślałem ,że masz 128 litrów.

Opublikowano
Takie mi odpowiada;-)a większe chętnie tylko znajdź odważnego co powie o tym mojej żonie:)

Ledwo na takie się zgodziła;-)

Hehe powiedz żonie że kupisz jej nowe futerko na zimę,a ty sobie kupisz nowy i większy baniak :P ...

Opublikowano
Hehe powiedz żonie że kupisz jej nowe futerko na zimę,a ty sobie kupisz nowy i większy baniak :P ...

skoro taki z ciebie kozak:Dto przyjedz i powiedz moje zonie to osobiście w moim imieniu a ja w tym czasie pojadę z 200km dalej;-)

takie mi się marzy;-)

Zestaw 1120l prosty SOLID FULL OPTIWHITE+pok alu (5210407241) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img19.allegroimg.pl/photos/400x300/52/10/40/72/5210407241@@AMEPARAM@@19@@AMEPARAM@@52/10/40/72@@AMEPARAM@@5210407241

Opublikowano

Oj Bajron, ledwo wystartowałeś z akwarium, a już się zastanawiasz co zrobisz jak pęknie... Przecież akwaryście nie wolno tak myśleć bo naprawdę wykraczesz, a po co Ci to... ;) spieszysz się ze startem i rybami, spieszno Ci do pękania baniaka, kolego weź się zacznij cieszyć tym, że masz ryby, które mam nadzieję udało się uratować przed konaniem w amoniaku :P Jedyny pośpiech w akwarystyce jaki jest wskazany, poza tym przy ścieraniu wody z podłogi, to zmiana baniaka na większy ;)

Opublikowano
..uwierz mi ,że Twoja żona jeszcze nie wie ale będzie właścicielką jeszcze większego akwa:) Wspomnisz moje słowa:)

No przeglądałem dziś allegro a baniakami monitor odbijał się w szybie a ona do mnie "powiedz mi że to co widzę w szybie to nie jest to co myślę":D

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.