Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po pierwsze jesteś niegrzeczny i za chwilę nikt nie będzie odpowiadał na twoje posty.

Po drugie krzyk i teksty są po ty żebyś zrozumiał jaka jest różnica miedzy dawką nieszkodliwą a śmiertelną , którą być może masz w akwarium.

próg szkodliwości (mg/l)

NH3 0,2

NO2 0,5

NO3 50

dawka śmiertelna (mg/l)

NH3 1,0

NO2 2,0 (5,0)

NO3 100

To olewane przez ciebie jedno 0 jest istotne.

Opublikowano
Po pierwsze jesteś niegrzeczny i za chwilę nikt nie będzie odpowiadał na twoje posty.

Po drugie krzyk i teksty są po ty żebyś zrozumiał jaka jest różnica miedzy dawką nieszkodliwą a śmiertelną , którą być może masz w akwarium.

próg szkodliwości (mg/l)

NH3 0,2

NO2 0,5

NO3 50

dawka śmiertelna (mg/l)

NH3 1,0

NO2 2,0 (5,0)

NO3 100

To olewane przez ciebie jedno 0 jest istotne.

Jak ja jestem niegrzeczny ????zapomniałem jedno zero dopisać nie olewałem tego jak to zostało ujęte przyznałem się do tego.

Opublikowano

Chlopie skad ty masz reputacji 3 gwiazdki ? ;) jak Ty nie masz zielonego pojecia o akwarystyce. Ludzie chca Ci pomoc a Ty tak niedbale to wszystko robisz, przedstawiasz. Przyloz sie troche do tego bo jeszcze troche nikt Ci nie pomoze

Opublikowano

.....panie , panowie. Więcej dystansu! Chłopak się denerwuje bo sam widzi ,że coś jest nie tak z rybami i jeszcze do tego popełnia błędy które się komasują.

Bajron...jeszcze raz przeczytaj post po poście i na spokojnie i dostosuj swoje poczynania do zawartych tam rad a będzie OK.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Tym razem wyniki bez wpadki.Każdemu mogło się zdarzyć zapomnieć o zeru.:(Kogo uraziłem to PRZEPRASZAM nie miałem takiego zamiaru.

Wyniki odczytała żona-kurcze ona inaczej widzi kolory niż ja;-)

NO2-0.05

NO3-40

NH4-0,05

Nie wiem czy mogę wyczyścić mechanika bo widać ze dość brudny jest....może kolejne dodanie bakterii coś poprawi do parametrów wody?

-- dołączony post:

Chyba to dobry znak bo jak wsadziłem palce do baniaka (falownik się odczepił)to pyszczaki zaczęły mi place skubać a nie uciekać;-)

Dodam że woda zaczęła mętnieć.

Opublikowano
Wyniki odczytała żona-kurcze ona inaczej widzi kolory niż ja;-)

Ja robiłem testy sam tylko do drugiego razu, od tamtej pory wszystkie odczyty wykonuje moja lepsza połowa, tak to już jest i Twoja będzie musiała się do tego przyzwyczaić :P

• Dziękuję 1
Opublikowano

Wynik skacze ale ptysie nie widać by się tym przejęły jak pobierałem wodę strzykawką to wszystkie się na nią rzuciły i ja skubały;-)-woda nadal mętna.Nadal stosuje to co decorativo pisał by podmianki robić.

Wyniki z Dzisiaj-

NO2-0.1

NO3-40

NH4-0,05

Opublikowano

Decorativo serio pyszczakom nic nie sypać przez tydzień???,nigdy im tak długo głodówki nie robiłem.Codziennie robię podmiany.

No2-0.1

No3-40

Nh4-0,05 ale kolor był jaśniejszy niż ten przypisany do koloru.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.