Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest niestety zupełnie inaczej. Wyloty są po tej samej stronie. Wylot z kubełka na tafle i na przednią szybę. Przestawię w takim razie, ale będę miał kłopot z czyszczeniem bo akwa stoi w narożniku. No i jeszcze jeden problem to taki że na ścianie tylnej jest tło strukturalne. Teraz dopiero tego syfku się uniosło po ściągnięciu tego zwężenia dla napowietrzacza. Jak ty to zrobiłeś że u Ciebie na filmach nie widać żadnych rurek itp ? Ściągasz do filmu ? :D

Opublikowano
Ściągasz do filmu ?

...ja mam tylko jedną świetlówkę. Na końcach świetlówki( po ok 15cm) mam folie aluminiową i to już zaciemnia boki. Ponadto na świetlówce mam czarny odbłyśnik który kieruje światło do przodu a nie na tylną ścianę akwa. To wszystko ma wpływ na to ,że niektóre elementy są mniej widoczne:)

Opublikowano

Ok poprzestawiałem jak mogłem. Filtr jest na 2 przedłużkach wylot jakieś 15 cm od tafli skierowany w stronę tylnej szyby (tła) i w górę. Gąbka jakieś 2cm od dna. Wylot z kubełka po drugiej stronie skierowany lekko w dół na przednią szybę. Zasysy po jednej stronie. Rozumiem że teraz tylko obserwować?