krzysiekkg Opublikowano 15 Października 2015 #1 Opublikowano 15 Października 2015 Witam mam to moj npierwszy post na tym forum. Chce wam przedstawić moje pierwsze malawi. Baniak nietypowy 100x35x50 20kg piachu kwarcowego 25 kg otoczak grafitowy Filtracja: biolog HW 303B+ prefiltr narurowy+ wata symec jbl; mechanik aquaszut 750 + duża gąbka, sunsun jp094 Oświetlenie: LED 18W LG 24 moduły 6500k Start: 07.09.2015 Ryby wpuszczone: 28.09.2015 Obsada: saulosi 2+5, rdzawy 1+4 ale okaże się w praniu. Woda- test jbl proscan PH 7,2 Kh 8 Gh 14 No2 0 No3 0
stan Opublikowano 15 Października 2015 #2 Opublikowano 15 Października 2015 Brawo , aż miło się czyta takie posty gdzie widać że tworząc myśli i zanim cokolwiek zrobił poczytał i posiadł wiedzę odpowiednia do zrobienia fajnego akwarium.
pozner Opublikowano 15 Października 2015 #3 Opublikowano 15 Października 2015 Witaj Bardzo ładne akwarium, bardzo ładne kamienie, fajna obsada...gratuluję i życzę powodzenia. Jedna, mała uwaga z mojej strony; przydałby się jeden wyższy kamień dla zasłonienia filtra wewnętrznego. Ten filtr trochę psuje wrażenie.
MatiK Opublikowano 15 Października 2015 #4 Opublikowano 15 Października 2015 Jak wyżej... Gratulacje, teraz nie zostało Ci nic innego jak obserwacja ryb
MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 15 Października 2015 #5 Opublikowano 15 Października 2015 Witaj. Fajny wystrój. Młode akwarium, młode rybki - wszystko przed Tobą. Powodzenia.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 15 Października 2015 #7 Opublikowano 15 Października 2015 ...fajne. Ja bym ewentualnie pobawił się cyrkulacją i napowietrzaniem. Chyba ,że działa bez zarzutu. I zastanawia mnie NO3-0 . Ryby wpuszczone 3 tygodnie po zalaniu. Teoretycznie cykl powinien być mniej więcej zamknięty w zależności jak startowałeś. Ale te zero niepokoi... Ale ,że jest to dział przedstaw się to witam a akwa mi się podoba.
egon44 Opublikowano 15 Października 2015 #8 Opublikowano 15 Października 2015 Obsada: saulosi 2+5, rdzawy 1+4 ale okaże się w praniu. Woda- test jbl proscan PH 7,2 Kh 8 Gh 14 No2 0 No3 0 Witam baniak wygląda elegancko kamienie fajnie ułożone...Tu dodam to samo co napisał pozner odnośnie zakrycia filtra wewnętrznego wyższym kamieniem ale to już zależy od ciebie co zrobisz...Obsada to sam mam podobnie tylko czekam aż maluchy rdzawych podrosną żeby je zredukować i zostanie taka sama ilość rybek czyli Saulosi 2+5 Rdzawy 1+4....Nie zaśmiecając zbytnio tego działu co do testów to widzę że Ph 7,2 to trochę mało masz,a dodatkowo NO3 wynik 0?Według mnie NO3 zawsze jest wykrywalne nawet w małym stężeniu ale jest...Więc coś jest nie tak...
krzysiekkg Opublikowano 15 Października 2015 Autor #9 Opublikowano 15 Października 2015 Dzieki jeszcze raz za opinie. Co do parametrów wody mam tylko testy paskowe jbl odczytywane aplikacja. Musze zakupić testy kropelkowe to się okaże jak jest rzeczywiście.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 16 Października 2015 #10 Opublikowano 16 Października 2015 Co do parametrów wody mam tylko testy paskowe jbl odczytywane aplikacja ...to wszystko wyjaśnia. Kup przynajmniej kropelkowe pH NO2 i NO3. Jest to wydatek ale później uzupełnienia są tańsze.
Rekomendowane odpowiedzi