Skocz do zawartości

co to za glon?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jaki start? ten zbiornik mam 3 miesiące i no2 zawsze mam stabilne 0,025.

STABILNE ? co to za słowo ? "NIEDOJARZAŁY" -zbiornik lepiej tu pasuje :P są różnego rodzaju poradniki,ale każdy mówi to samo - NO2-0 ! w innym przypadku ktoś dał "ciała",albo niedawno wsadziłeś dużą obsadę(i filtracja nie daje rady) lub dałeś "dupy" i się śpieszysz :P .Mierzyłeś to co dajesz do podmian?

Opublikowano

woda kranowa NO2 -0,025 ,NO3 - 10.I w akwarium zawsze mam NO2 0,025 no chyba ze jestem daltonistą,no2 nigdy mi nie skacze.

Opublikowano

daj jakiejś kobiecie niech odczyta ten test NO2 , bo nawet jakbyś miał w kranówie te 0,025 to po podmiance biologia powinna sobie poradzić z tym w max jeden dzień, więc najprawdopodobniej źle odczytujesz kolor :)

Opublikowano

Adam NO2 0,025 jest jak najbardziej ok. Jeśli test pokazuje w karnie tyle samo to najprawdopodobniej tak już ma że mniej nie pokaże. W moim teście JBL'a nigdy kolor nie był identyczny z zerem ;). Jeśli ta wartość się nie podnosi to biologia jest bardzo dobra.

-----------

Tak dla przypomnienia, szkodliwe stężenie azotynów zaczyna się pow. 0,3 i w niektórych testach od tego poziomu zaczyna się pomiar.