Skocz do zawartości

nalewanie wody do akwa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli kolejny ważny etap za Tobą :-)

Widzę, że kupiłeś zestaw Aquaela - też o nim myślałem, z tym, że niestety nie mają 450-tek, a zależało mi również na wysokości zbiornika.

Gdy będziesz miał pytania to pisz śmiało, a w dziale "Przedstaw się i swoje akwarium" wrzuć fotkę zalanego zbiornika, gdy woda się wyklaruje ;-)

Opublikowano

Szok jak o sposobie nalania wody do akwa mamy trzy strony to co będzie później :rolleyes:, a wystarczyło jedno zdanie - wlać tak aby nie zalać podłogi - :P

Opublikowano

Co do zalewania i dolewek to super rozwiązaniem są węże które pod ciśnieniem wody się rozciągają. nie zajmują za wiele miejsca w szafce, a jak potrzeba to mają kilka ładnych metrów :)

Opublikowano

Polecam wąż na szybkozłączce na wyjściu pod prysznic. Na końcu który wchodzi do akwarium taśmą izolacyjną kleisz plastikową butelke 1L z wyciętymi powiedzmy trzema otworami 3x3cm tak aby strumień wody nie podrywał Ci piachu.

Jeśli kran nasz na tym samym piętrze lub niżej niż akwarium aby spuścić wodę wystarczy zalać wąż wodą z kranu i odpiąć szybkozłączke.

Opublikowano
Na końcu który wchodzi do akwarium taśmą izolacyjną kleisz plastikową butelke 1L z wyciętymi powiedzmy trzema otworami 3x3cm tak aby strumień wody nie podrywał Ci piachu.

..ja na końcu który wchodzi do akwa zamontowałem do szybkozłączki plastikowy kranik a na nim 15-20 cm węża. Mogę wtedy spokojnie pójść do łazienki ,puścić wodę , wrócić do akwa i spokojnie puszczać wodę bez zamiatania piasku. Każdy sposób jest dobry.

Opublikowano

Sposób z butelką też pozwala utopić ją w akwarium i spokojnie puścić wodę bez obaw o poderwanie piasku czy wyskoczenie węża z akwa ;)