Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze:

.jpg

lość LED: 3 SMD 5630

Napięcie (V): 12V DC

Moc (W): 1,08W

Pobór prądu (A) : 0,09A

Barwa światła: Biała Zimna

Temperatura barwowa (K) : 6500 (+/-300) Kelvin

Kąt świecenia (°): 150

Współczynnik oddawania barw CRI (%) : 80%

Żywotność (h): 60.000

Certyfikaty: CE, RoHS

Temperatura pracy : -30 /+ 85 stopni

Inne: klasa szczelności IP68

Wymiary (mm): 66 x 15 x 8,5

Drugie:

.jpg

Ilość LED: 3 SMD 5630

Napięcie (V): 12V DC

Moc (W): 1,08W

Pobór prądu (A) : 0,09A

Barwa światła: Biała Zimna

Temperatura barwowa (K) : 6500 (+/-300) Kelvin

Kąt świecenia (°): 160

Współczynnik oddawania barw CRI (%) : 80%

Żywotność (h): 60.000

Certyfikaty: CE, RoHS

Temperatura pracy : -30 /+ 85 stopni

Inne: klasa szczelności IP68

Wymiary (mm): 66 x 15 x 8,5

Waga : (g) 8g

Opublikowano

Świeci. Wszystko super. Długo zastanawiałem się pod co podkleić moduły. Wybrałem profil karniszowy z pcv:

7a1e3ebc4adfa8948ac5daac61bf620d.jpg

Polecam - nadaje się idealnie, jest sztywny, w rowkach można puścić kable.

Przykręcacie dodatkowo moduły czy siedzą na samej taśmie?

Jedyne co nie daje mi spokoju to temperatura barwowa białych ledów. Miały być zimne ale mam co do tego wątpliwości. Na pojedyńczym module chyba nie ma oznaczenia barwy?

Świeci 6x czerwony, 8x niebieski i 16x biały. Fajne światło uzyskałem przy ustawieniu: czerwony - full, niebieski - full, biały 50%. Chciałbym jaśniej ale jak podkręce wyżej biały to bez znaczenia czy z czerwonym czy bez - robi się żółto. ;/

Opublikowano

Miałem podobne odczucia gdy kupiłem swoje moduły. Nawet dzwoniłem do sklepu ale zapewniono mnie, że nie ma szans na pomyłkę. Później zamówił kolega i barwa taka sama. U mnie niebieskie wystarczająco zmieniły barwę całości więc jestem zadowolony.

Serio jedziesz z czerwonym na full? U mnie białe na full, czerwony na 15% i niebieski tak samo no ale ja mam Rgb to inna sprawa. . Pewnie będziesz musiał niebieskich dorzucić aby ten żółty przebić.

Co do mocowania to ja jechałem na samych taśmach ale dobrze odtłuszczałem przed klejeniem a i upewniałem się, że trzyma. Jak któryś latał luźno to silikonem akwarystycznym go traktowałem.

Opublikowano
Świeci 6x czerwony, 8x niebieski i 16x biały. Fajne światło uzyskałem przy ustawieniu: czerwony - full, niebieski - full, biały 50%. Chciałbym jaśniej ale jak podkręce wyżej biały to bez znaczenia czy z czerwonym czy bez - robi się żółto. ;/

miałem to samo, załamałem się wręcz jak przesiadłem się z naświetlaczy 14000k, ale goście, którzy mnie odwiedzali i teraz ja wiem, że jest lepiej, przede wszystkim naturalnie, jest 21xB 8xR 8xB wszystko lata na full :)

Opublikowano

U mnie białe na 100% a niebieskie na 30%.

Faktycznie tak jak piszesz biały jest bardziej ciepły niż zimny ale z niebieskim daje bardzo fajny efekt.

Ja swoje moduły przykleiłem tylko na taśmie do profilu aluminiowego.

post-16170-14695724575257_thumb.jpg

post-16170-14695724575834_thumb.jpg

• Dziękuję 1
Opublikowano

Na belce przy przedniej szybie jest 10szt białych, 6 czerwonych i 8 niebieskich. Na drugiej pośrodku akwarium jest tylko 6 szt białych i tam będe musiał dołożyć 6 niebieskich.

Tak, czerwone i niebieskie full, białe 50%. Przy tym ustawieniu wygląda to najlepiej.

Ryby wybarwione tak że poezja, w szczególności kiedy pływają w górnej strefie, przy dnie troche słabiej (h=60cm) ale też lepiej niż przy świetlówkach. Świece 2 dzień i zauważyłem że po zmianie oświetlenia trzymają się bliżej dna, rzadziej wychodząc pod powierzchnie. Chciałbym dołożyć te 6 niebieskich żeby podkręcić wyżej biały ale jeśli przez kilka najbliższych dni ryby sie nie przyzwyczają zostanie jak jest.