Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

ma ktoś z forumowiczów namiar na skałki Serpentynit, znalazłem parę ale te bryłki jakieś słabe.potrzebuję do akwa 375 l. tutaj z kolei rodzi się następne pytanie .jaka ilość kamieni w kg.wiem,że ciężko to określić ale może ktoś by nakreślił chociaż +,- ,chodzi bardziej o złożenie zamówienia.dzięki

poz

Opublikowano

W Białymstoku bywasz? Tu jest spory wybór. Widziałem jeszcze jakieś kamienie na sprzedaż jak lecisz z Olecka na Ełk po prawej stronie tylko nie pamiętam jak wioska się nazywa. Mniej więcej w połowie drogi na Ełk. Możesz też wziąć opcję z otoczakami. W Twoich okolicach jest naprawdę spory wybór.

Jaka ilość kamieni pytasz... Moim zdaniem to ze dwa wysokie (jakieś 30 lub 40 cm) by przysłonić filtry, kilka mniejszych by stworzyć kryjówki dla ryb. Obejrzyj galerię to mniej więcej ułożysz sobie plan konspekt.

• Dziękuję 1
Opublikowano

O proszę z Olecka :)

Serpentynit dostaniesz w sklepie ogrodowym na Łukasiewicza w Ełku (na początku ulicy przy Konieczkach).

Serpentynit ma barwę zieloną, niebieskozieloną, brunatną, czerwoną, żółtą lub czarną chociaż ja widziałem tylko połowę z tych kolorów.

Jeśli będą Cię interesować otoczaki, o czy pisał Mortis, to daj znać na PW. Wiem gdzie są ich spore ilości ;)

• Dziękuję 1
Opublikowano
Możliwe, w ogródku znalazłeś ? :)

nie.skorzystałem z twojej rady.dzięki

ciekawo można go młotem potraktować ? poddaje się łatwo?

• Dziękuję 1