Krzymor Opublikowano 20 Września 2015 #31 Opublikowano 20 Września 2015 Dobra przekonaliście mnie ;D Pytanie: Bez sterownika da radę operować samym ściemniaczem do Niebieskich i Czerwonych ? Da radę Możesz zrobić tak, że białe podłączasz bez ściemniacza a niebieskie i czerwone dajesz na jednym lub jeszcze lepiej na dwóch ściemniaczach. W takim układzie biały świeci na maxa a jasność pozostałych sobie regulujesz.
Pumba Opublikowano 20 Września 2015 #33 Opublikowano 20 Września 2015 Zamówiłem dwa ściemniacze do niebieskiego i czerwonego. Pilota nie chce (sterownika) bo na co mi jeżeli ściemniaczem da się ręcznie regulować. W takim razie muszę zrobić oddzielną wtyczkę dla niebieskiego i oddzielna wtyczkę dla czerwonego. Nie mogę pomieszać kolorów np. biały/czerwony/biały/niebieski/biały/niebieski/czerwony/biały Niebieskie muszą być w jednym szeregu ze sobą i podłączone pod ściemniacz i tak samo czerwone. Dobrze rozumiem ?
cronoseek Opublikowano 20 Września 2015 #34 Opublikowano 20 Września 2015 http://polskiled.com.pl/pl_PL/p/STEROWNIK-Pol-LED-RGB-SCIEMNIACZ-MANUALNY/39?gclid=CjwKEAjwsvmvBRCT5ozK-dmY7D4SJACyIoJmyiLTTwqkPsAR-FvYNWVuKyW8TlcPRpkJmoDVyqitOxoCZZzw_wcB Na zielony kanał dajesz białe ledy
Pumba Opublikowano 20 Września 2015 #35 Opublikowano 20 Września 2015 Zamówiłem już takie http://ocrana.pl/sciemniacze-regulatory/172-sciemniacz-manualny-5a-do-tasma-led-sterownik.html
zetce Opublikowano 20 Września 2015 #36 Opublikowano 20 Września 2015 Musisz połączyć kolory w 3 osobne obwody, ale kable możesz dać takiej długości, żeby podczas klejenia modułów do profilu dało sie je wymieszać tak jak planujesz. Nie ma problemu.
Pumba Opublikowano 27 Września 2015 #37 Opublikowano 27 Września 2015 Dobra, wszystkie zabawki skompletowałem. Mam wszystko kupione to samo co w czwartym poście kolegi stan tj. ściemniacz x2 zasilacz moduły gniazda i rozgałęźnik sterownik Ktoś może powoli i na spokojnie dokładnie opisać co i jak z czym połączyć ?
VarIIaT Opublikowano 28 Września 2015 Autor #38 Opublikowano 28 Września 2015 Cześć. patrząc od zasilacza do gniazda wpinasz rozgałęźnik za nim wpinasz gniazda a do gniazd wkręcasz kable.Moduły białe możesz połączyć w jeden kabel a kolorowe daj oddzielnie do każdego ze ściemniaczy, oczywiście połączenia daj w koszulki termokurczliwe.
Pumba Opublikowano 29 Września 2015 #39 Opublikowano 29 Września 2015 Ktoś z tego schematu który zrobiłem na szybko jest w stanie określić czy dobrze chce to połączyć ? http://forum.klub-malawi.pl/attachment.php?attachmentid=6906&stc=1&d=1443519323
JemioloSeba Opublikowano 29 Września 2015 #40 Opublikowano 29 Września 2015 Wygląda dobrze tylko dlaczego masz jeden ściemniacz do niebieskich i czerwonych? Ja osobiście czerwony skręcam do minimum a niebieski mam na full. Radziłbym mieć 3 ściemniacze 1 do białych 1 do czerwonych 1 do niebieskich i wtedy masz pełną regulację. Ogólnie jest OK.
Rekomendowane odpowiedzi