Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam otwarty wątek o Bloat bo byłem cały czas przekonany, że mam problem z Bloat bo faktycznie kilka rybek mi tak padło ale w ostatnich 3 tygodniach prawie codziennie jakaś ryba zachorowuje i po trzech dniach jej nie ma.

Udało mi się zrobić dość dobre zdjęcie chorej ryby, którą dziś zauważyłem . . . zobaczcie proszę i dajcie jakieś wskazówki co to może być !!

oto zdjecia

post-12469-14695722522303_thumb.jpg

post-12469-14695722528399_thumb.jpg

post-12469-14695722547048_thumb.jpg

post-12469-14695722555746_thumb.jpg

Opublikowano

Fotki oglądałem na telefonie i nie widzę wyraźnie, a przypadkiem to on nie dostał od kogoś po głowie. Z perspektywy tel to wygląda jak po bójce.

Opublikowano

nie , na pewno to nie po bójce. To jest moja najwększa ryba w akwarium i na prawdę jest chora i tak jak pisałem w ciągu ostatnich kilku tygodni padło mi w podobny sposób z 10 ryb . . .

Opublikowano
Z perspektywy tel to wygląda jak po bójce.

...też mi się wydaję. Chociaż zastanawia mnie brak białego pyska. Bo jeżeli są to ślady po bójce to znaczy ,że nie walczy a ktoś go leje:) Podaj nam Engell temperaturę wody jaka masz w akwa bo często zbyt niska jest jedną z przyczyn pleśniawki. Chociaż mi też się wydaję ,ze to po bójce.

Opublikowano

U mnie podobnie wyglądała samica Hongi ale ona była niemiłosiernie bita przez samca Hongi, odłowiłem ją do kotnika by mogła się zregenerować. Miałem też podobny przypadek z dwoma młodymi samcami Saulosi ale one też były ganiane przez samca Hongi i znalazłem je rano z powygryzanymi miejscami po bokach.