andrzej763 Opublikowano 24 Maja 2015 #1 Opublikowano 24 Maja 2015 Witam Nazywam się Andrzej mieszkam w Lubine i chociaż przeglądam forum już około dwóch lat i uczestniczyłem w kilku dyskusjach jestem tu jako nowy bo dopiero wczoraj zalałem swój pierwszy baniak z malawi wcześniej 112l ogólne. Woda delikatnie mętna więc strasznie odbija światło w rzeczywistości tak nie jest , rybki planuje wpuścić dopiero na wakacjach gdyż wyjeżdzam zawsze na około miesiąca a na początku trzeba doglądać. Mój sprzęt to: Akwarium 150x50x60 Filtr JBL 1501 Cyrkulator JVP-110 (DO BANI) Założony filtr narurowy do filtracji mechanicznej ale problem z odpowietrzeniem i został usunięty Pozdrawiam
kado Opublikowano 24 Maja 2015 #2 Opublikowano 24 Maja 2015 witaj kamienie przydałoby się zmienić , chociaż to rzecz gustu tło sam robiłeś ?
andrzej763 Opublikowano 24 Maja 2015 Autor #3 Opublikowano 24 Maja 2015 tło jest naklejone , a dlaczego zmienić
pablojogi Opublikowano 24 Maja 2015 #4 Opublikowano 24 Maja 2015 poustawiałeś nienaturalnie jak garaże, kwestia gustu, mnie się nie podoba.
krzysiutoja Opublikowano 24 Maja 2015 #5 Opublikowano 24 Maja 2015 Wita jest dobrze najważniejsze że 450 l , na początek oczywiście Pozdrawiam
andrzej763 Opublikowano 24 Maja 2015 Autor #6 Opublikowano 24 Maja 2015 naturalnie to nie jest bo dla mnie się nie podoba a podobną aranżacje widziałem w ZOO ew Wrocławiu w afrykarium i tak jest ok. .Jest to moje pierwsze więc może kiedyś zmienię Pozdrawiam
MatiK Opublikowano 24 Maja 2015 #7 Opublikowano 24 Maja 2015 Najważniejsze jest żeby podobało się Tobie, a nie nam moje zdanie jest podobne do zdań kolegów, którzy się już wypowiedzieli...
pozner Opublikowano 25 Maja 2015 #8 Opublikowano 25 Maja 2015 Mam nadzieję, że ta łupkowa konstrukcja stoi na dnie, bo jeśli na piasku, to możesz mieć spektakularną katastrofę, gdy pysie zaczną kopać. Mój podziw wzbudza twoje "budowlane" zacięcie, nie miałbym cierpliwości do stworzenia takiej konstrukcji. No i masz właściwie dwa akwaria w jednym; po lewej "rafę koralową",a po prawej...nie wiem jak to nazwać. Nie wiem czy dobrze widzę, czy z lewej strony widać zatopiony statek? Nie chciałbym, żebyś odebrał moje uwagi, trochę prześmiewcze, źle, ale w pełni akceptując gust każdego akwarysty, powinniśmy tu, w Klubie, wskazywać kierunki w wystroju akwarium dla pyszczków, dla mbuny i dla non-mbuny. Życzę Ci powodzenia, ale najpierw zastanów się jakie pyszczaki chcesz trzymać, gdyż od tego zależy wystrój akwarium. Mbuna to gruzowisko, non-mbuna to piaszczysta przestrzeń.
MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 25 Maja 2015 #9 Opublikowano 25 Maja 2015 Wita jest dobrze najważniejsze że 450 l , na początek oczywiście Pozdrawiam Witaj. Tak - najważniejsze, że będziesz miał fajną bazę do "kombinacji". Akwarium 450 litrów - daje taką możliwość. Za rok , może dwa, dołożysz 1500 litrów. A na razie korzystaj "całą gębą" z tutejszych zasobów.
andrzej763 Opublikowano 25 Maja 2015 Autor #10 Opublikowano 25 Maja 2015 wszystkie kamienie stoją stabilnie na spienionym pcv również co do tylnej szyby. A z tymi kamieniami po dwóch stronach to prawda że dwie inne epoki jak mogę tak nazwać ale jak pisałem pierwsze jest zawsze najtrudniejsze ciężki wybór jak jedne i drugie są ładne dla mnie jest ok. a przyszłość pokaże bo przebudowa nie stanowi problemu . A co do obsady to mam upatrzone czy będzie się zgrywało to nie wiem za około dwa miesiące będę pytał a na razie wysyłam linka na allegro może w tej kwesti będę wcześniej coś wiedział żeby zmienić zdanie. SUPER RYBY Aulonocara Mbuna Pyszczak Pyszczaki (5165563263) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img17.allegroimg.pl/photos/400x300/51/65/56/32/5165563263@@AMEPARAM@@17@@AMEPARAM@@51/65/56/32@@AMEPARAM@@5165563263
Rekomendowane odpowiedzi