Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Nazywam się Andrzej mieszkam w Lubine i chociaż przeglądam forum już około dwóch lat i uczestniczyłem w kilku dyskusjach jestem tu jako nowy bo dopiero wczoraj zalałem swój pierwszy baniak z malawi wcześniej 112l ogólne. Woda delikatnie mętna więc strasznie odbija światło w rzeczywistości tak nie jest , rybki planuje wpuścić dopiero na wakacjach gdyż wyjeżdzam zawsze na około miesiąca a na początku trzeba doglądać. Mój sprzęt to:

Akwarium 150x50x60

Filtr JBL 1501

Cyrkulator JVP-110 (DO BANI)

Założony filtr narurowy do filtracji mechanicznej ale problem z odpowietrzeniem i został usunięty

Pozdrawiam

post-11837-14695722444964_thumb.jpg

post-11837-14695722446686_thumb.jpg

post-11837-14695722448393_thumb.jpg

Opublikowano

naturalnie to nie jest bo dla mnie się nie podoba a podobną aranżacje widziałem w ZOO ew Wrocławiu w afrykarium i tak jest ok. .Jest to moje pierwsze więc może kiedyś zmienię Pozdrawiam

Opublikowano

Mam nadzieję, że ta łupkowa konstrukcja stoi na dnie, bo jeśli na piasku, to możesz mieć spektakularną katastrofę, gdy pysie zaczną kopać. Mój podziw wzbudza twoje "budowlane" zacięcie, nie miałbym cierpliwości do stworzenia takiej konstrukcji. No i masz właściwie dwa akwaria w jednym; po lewej "rafę koralową",a po prawej...nie wiem jak to nazwać.

Nie wiem czy dobrze widzę, czy z lewej strony widać zatopiony statek?

Nie chciałbym, żebyś odebrał moje uwagi, trochę prześmiewcze, źle, ale w pełni akceptując gust każdego akwarysty, powinniśmy tu, w Klubie, wskazywać kierunki w wystroju akwarium dla pyszczków, dla mbuny i dla non-mbuny. Życzę Ci powodzenia, ale najpierw zastanów się jakie pyszczaki chcesz trzymać, gdyż od tego zależy wystrój akwarium. Mbuna to gruzowisko, non-mbuna to piaszczysta przestrzeń.

Opublikowano
Wita jest dobrze najważniejsze że 450 l , na początek oczywiście Pozdrawiam

Witaj.

Tak - najważniejsze, że będziesz miał fajną bazę do "kombinacji".

Akwarium 450 litrów - daje taką możliwość.

Za rok , może dwa, dołożysz 1500 litrów.

A na razie korzystaj "całą gębą" z tutejszych zasobów.

Opublikowano

wszystkie kamienie stoją stabilnie na spienionym pcv również co do tylnej szyby. A z tymi kamieniami po dwóch stronach to prawda że dwie inne epoki jak mogę tak nazwać ale jak pisałem pierwsze jest zawsze najtrudniejsze ciężki wybór jak jedne i drugie są ładne dla mnie jest ok. a przyszłość pokaże bo przebudowa nie stanowi problemu . A co do obsady to mam upatrzone czy będzie się zgrywało to nie wiem za około dwa miesiące będę pytał a na razie wysyłam linka na allegro może w tej kwesti będę wcześniej coś wiedział żeby zmienić zdanie.

SUPER RYBY Aulonocara Mbuna Pyszczak Pyszczaki (5165563263) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img17.allegroimg.pl/photos/400x300/51/65/56/32/5165563263@@AMEPARAM@@17@@AMEPARAM@@51/65/56/32@@AMEPARAM@@5165563263