Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc bardzo bym prosil doradzcie mi filtr zew do 150:50:60 profil. Mialem Fluvala 305 ale sie spierdzielil i nie mam zamiaru kupowac takiego badziewia wiecej. Dzieki za wszystkie sugestie !

Opublikowano

JBL 500 to bardzo dobry filterek,duża powierzchnia filtracyjna, duży przepływ , jest bardzo cichutki ( przynajmniej w egzemplarzu który zakupiłem). Jeśli się zdecydujesz zasyp całego ceramiką i zastosuj prefiltr . Polecam.

Opublikowano

Też jestem posiadaczem JBL500 i moge polecić z czystym sumieniem.

Zależało mi też aby był cichy, forumowicze doradzili ten i sprawdziło się w 100 % !!

Ale powiem obiektywnie,że podobno ostatnio była jakaś partia, która głośno chodziła. Nie wiem czy są to sprawdzone plotki czy konkurencja maczała palce.

Opublikowano

Tez mam JBL 250 ale mój niestety jest jakis lewy... chodzi jak traktor ale wpakowałem go do kartonowego pudła po odkurzaczu, pudło wypchałem szmatami wpakowałem za szafke i juz można w miare spokojnie spać... drugi raz JBL nie kupie.

pozdro

Opublikowano
Tez mam JBL 250 ale mój niestety jest jakis lewy... chodzi jak traktor ale wpakowałem go do kartonowego pudła po odkurzaczu, pudło wypchałem szmatami wpakowałem za szafke i juz można w miare spokojnie spać... drugi raz JBL nie kupie.

pozdro

No wlasnie bo istnieje jeszcze mozliwosc kupienia EHEIM Professionel 2228 ale to juz cena wyzsza :/

Opublikowano

Ja, jak zwykle z resztą, polecam Atmana At3338. Chodzi u mnie przezzło 3 lata non stop, ani razu nic się nie stało, cichy i oczywiście dobrze spełnia swoją rolę. Kupiłem go za trzysta zł z groszami. Na opakowaniu ma 1200l/h, bo wiadomo, że rzeczywistość jest trochę inna.