Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Gdybyście mieli taki baniak to którą odmianę Aulonocary byście wybrali. Chce poznać waszą opinię. Proponuje, żeby każdy z was napisał TOP 5, najładniejszych aulonocarek

Twoje pytanie powinno raczej być " Top 5 najładniejszych aulonocarek" , darując sobie "gdybyście mieli baniak 112l " , wtedy pewnie dużo osób by coś napisało .... ja myślę, że w takim akwa można w sumie trzymać 1 samca i ze 3 samice ... duża aulonek jest ładnych , mnie się bardzo podoba Aulonocara stuartgranti Ngara :)

Opublikowano

Bardziej kierowałbym się charakterem gatunku do tak małego zbiornika a nie urodą Może jeszcze aulonocara saulosi Oczywiście że to naciągane teorie ale nie takie grzechy się ma na sumieniu Pozdrawiam

Opublikowano
...generalnie to 240 litrów jest uważane ( i słusznie) za zbyt małe dla aulon.

z tą "generalnością" to bym nie przesadzał;)

...jak będziesz miał kiedyś aulony to uznam tę wypowiedź Twoją za autorytatywną.

1/ Nie jest prawdą, że na forum jest jednoznaczny pogląd, że akwarium 240 litrów jest za małe dla aulon.

2/ Nie rozumiem wycieczek personalnych, wyraziłeś swój pogląd, ja wyraziłem swój (mam wyrobione zdanie, bo się interesuję tymi rybami od kilku lat).

3/ Nie pytam Cię, czy ty masz te ryby, bo nie jest to dla dyskusji istotne (zakładam też się interesujesz aulonami)

4/ Myślę, że na koniec weekendu nie ma się co napinać:)