Skocz do zawartości

Ograniczony budżet a dieta dla p.saulosi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie do was odnośnie pokarmów dla saulosi, chciałbym wydać max 100-130 zl na jedzonko, czytajac różne posty wybrałem taki zestaw, prosiłbym was o sprawdzenie czy bedzie ok. Wszystko chce zamówić na akwarystyczny24.pl

JBL NOVOMALAWI 1000ml -33zl

O.S.I. OSI VIVID COLOR FLAKE 30g -18zl

NATUREFOOD PREMIUM CICHLID PLANT S 200g-54zl

ARTEMIA LIOFILIZOWANA - 100g- 25zl

Pysi jeszcze nie mam, akwarium jest w trakcie dojrzewania.

Opublikowano

...też mam min. Saulosi i takie moje spostrzeżenia a zarazem rada nie kupuj zbyt dużych gramatur bo często nie zejdzie Ci cały pokarm a już termin ważności ucieka .Zestaw podany przez Ciebie będzie generalnie OK .

Zasugeruje Ci coś takiego co ja mam ( oczywiście to tylko moja propozycja)

- Hikari Sinking Cichlid Excel 57g mini (ta karma występuje akurat tylko w 100g opakowaniach)

- Hikari CCichlid Excel mini 57g ( spirulina)

- Hikari Cichlid Gold 57g baby ( wybarwiający)

Dodatkowo podaję też spiruline 36% Tropical bo jeszcze mi została

http://www.rybarium.pl/category/akwarystyka-slodkowodna-pokarmy-dla-ryb-tropikalnych tu masz fajnie podzielone pokarmy i możesz coś wybrać. Oczywiście nie twierdzę ,że są one najlepsze ale wg mnie karmy mają bardzo fajne . Małe opakowania dosyć szybko schodzą i zawsze możesz coś zmienić.

..no i ceny nie zwalają z nóg:)

• Dziękuję 2
Opublikowano

To bym zostawił:

OSI VIVID COLOR FLAKE 30g -18zl

NATUREFOOD PREMIUM CICHLID PLANT S 200g-54zl

i dodał to:

O.S.I. OSI SPIRULINA FLAKES 63g - 36 zł

Hikari Cichlid Excel Mini 250g - 24,36 zł

Praktycznie się zmieścisz ( wszystko w akwarystyczny24 )a będziesz miał 3 karmy roślinne , płatki i granulat oraz wybarwiający mięsny.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Jeśli będą same saulosi ja bym dawał w trybie karmienia raz dziennie 4x w tygodniu karmy roslinne i 2x karmy zwierzęce . Przy karmieniu wielokrotnie w ciągu dnia też zachowałbym te proporcje np jeśli w ciągu dnia karmiony 3× to 2× dawałbym karmy roślinne a raz karmy zwierzęce. Przy rybach dorosłych i pełnowymiarowych dawał bym więcej karm roślinnych np 5x w tygodniu roślinne i raz mięsne.

• Dziękuję 2